r
Nosalty Logó

Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 3624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Elkészítés

gyümölcsréteg

  1. Az almákat és a körtéket szükség szerint meghámozzuk, majd magozzuk és felkockázzuk. Összeforgatjuk a cukorral, a kardamommal és a keményítővel, majd hozzáadjuk a citromlevet és az almalevet és azzal is alaposan összeforgatjuk.
  2. A gyümölcsmixet margarinnal kikent formákba (több kisebbe, vagy egy nagyba) tesszük, és a folyadékot is egyenletesen szétosztjuk a formák között. Ezután a ramekineket 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt félpuhára sütjük a gyümölcsöket. (A sütési idő nagyban függ attól, mennyire kemény vagy puha az alma és a körte.)

morzsa

  1. A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a diót és a cukrot késes robotgépben összeaprítjuk.
  2. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk kardamommal, majd hozzákockázzuk a hideg vajat, és ezzel is összedolgozzuk, amíg nedveshomok-jellegű lesz az állaga.
  3. A morzsát az elősütött gyümölcsréteg tetejére kanalazzuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre.

karamellszósz

  1. A nádcukrot felorraljuk a vízzel, majd amikor már minden cukorszem elolvadt, hozzáadjuk a margarint, a zabtejet, és ízlés szerinti mennyiségű sót is.
  2. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg egynemű lesz, majd lehúzzuk a tűzről, és áttesszük egy kiöntőbe, ahol hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. A kész morzsasütik tetejét meglocsoljuk a sóskaramellszósszal, majd tetszés szerint díszítjük mentalevelekkel, aprított dióval és zabpehellyel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 885
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 26.

Ajánló

Ha szeretnétek, hogy ne csak tej- tojás- és gluténmentes legyen, akkor hagyjátok el a karamellszószt, a tésztához és a gyümölcshöz használt nádcukrot pedig cseréljétek eritritre vagy xilitre.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal
Rosanics Petra 351 recept

Ha van királynője a gyorsan elkészíthető és mégis elegáns édességeknek, akkor szerintünk a morzsasüti az! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetjük: a málna és az eper éppen olyan csodálatos alapot ad a fűszeres morzsának, mint az alma, a körte vagy a barack. Most egy abszolút négyévszakos verziót készítettünk zamatos almából és körtéből, a tetején pedig dióval spékeltük meg a zabos morzsakoronát. És hogy mi a legjobb az egészben? Hogy teljesen vegán a recept, így mindenki bátran fogyaszthatja!

Hozzávalók

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...