Vegán birsalmás pite
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
mandulaforgács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
34 kcal
-
8g rizsliszt31 kcal
-
2g útifű maghéj6 kcal
-
10g kókuszzsír89 kcal
-
8g kókuszcukor33 kcal
-
8g víz0 kcal
Ropogós réteghez
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
3g szőlőmagolaj29 kcal
Birsalmás krémhez
-
33g birsalma12 kcal
-
5g kókuszcukor20 kcal
-
13 kcal
-
33g víz0 kcal
-
8g kókuszzsír74 kcal
Összesen
442
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
20g útifű maghéj76 kcal
-
120g kókuszzsír1070 kcal
-
100g kókuszcukor390 kcal
-
100g víz0 kcal
Ropogós réteghez
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
40g szőlőmagolaj354 kcal
Birsalmás krémhez
-
400g birsalma139 kcal
-
60g kókuszcukor234 kcal
-
152 kcal
-
400g víz0 kcal
-
100g kókuszzsír892 kcal
Összesen
5288
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
5.3g mandulaliszt15 kcal
-
5.3g zabpehelyliszt21 kcal
-
5.3g rizsliszt19 kcal
-
1.1g útifű maghéj4 kcal
-
6.4g kókuszzsír57 kcal
-
5.3g kókuszcukor21 kcal
-
5.3g víz0 kcal
Ropogós réteghez
-
5.3g törökmogyoró33 kcal
-
5.3g mazsola16 kcal
-
2.1g szőlőmagolaj19 kcal
Birsalmás krémhez
-
21.3g birsalma7 kcal
-
3.2g kókuszcukor12 kcal
-
2.1g kukoricakeményítő8 kcal
-
21.3g víz0 kcal
-
5.3g kókuszzsír47 kcal
Összesen
279
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
442
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 343.7 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.2 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 749.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
5288
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
10 dkg mandulaliszt
-
10 dkg rizsliszt
-
20 g útifű maghéj
-
12 dkg kókuszzsír
-
10 dkg kókuszcukor
-
1 dl víz
Ropogós réteghez
-
10 dkg törökmogyoró
-
10 dkg mazsola
-
40 g szőlőmagolaj
Birsalmás krémhez
-
6 dkg kókuszcukor
-
4 dkg kukoricakeményítő
-
4 dl víz
-
10 dkg kókuszzsír
Elkészítés
Tésztához
- A kókuszzsírt a vízzel langyosra melegítjük, majd összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal. Minimum fél óráig hideg helyen pihentetjük. (Ha később szeretnénk elkészíteni, hűtőszekrényben több napig is eláll).
- Sütőpapírral kibéleljük a piteformánkat, vagy kiolajozzuk, és rizsliszttel megszórjuk.
- A pihentetett tésztát formára nyújtva a tepsibe helyezzük, de az is elég, ha egyszerűen csak belenyomkodjuk a tésztát.
- 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket.
Ropogós réteghez
- A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, ledörzsöljük róla a vékony belső héjat, és durvára daráljuk.
- A szőlőmagolajat meglangyosítjuk, beletesszük a mazsolát, és pár percig áztatjuk. Az áztatott mazsolát is felaprítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd rákenjük a kisült tésztára.
Birsalmás krémhez
- Felkockázzuk a birsalmát (nem kell meghámozni), hozzáadjuk a kókuszcukrot, 1 dl vizet, és egy nagyobb lábasban lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. (Többször megkeverjük, nehogy leragadjon.) Botmixerrel pürésítjük.
- A maradék 3 dl vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a birspüréhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve belekeverjük a kókuszzsírt. A meleg krémet rátöltjük a pitére. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, 160°C-on. Figyeljük a tészta szélét, amikor megpirul, készen van.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1303
- Feltöltés dátuma: 2019. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mandulaforgács
3 recept
Ez a gazdag, őszi, vegán sütemény gluténmentes, és nem tartalmaz finomított cukrot sem. Az íze mégis olyan telt, gazdag és zamatos, hogy nemcsak a diétára kényszerülők fogják élvezni.