r
Nosalty Logó

Vatikáni kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MsMystyk
Vatikáni kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 7984 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Összesen 296 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5451.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1300.3 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 7984 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Elkészítés

Hétfő

  1. A kapott kovászt egy nagyobb falú üveg vagy műanyag edénybe öntjük, majd a tésztához 250 g cukrot adunk, de nem keverjük meg. (Azért fontos a tál anyaga, mert nem érintkezhet fémmel a kovász.)
  2. Szobahőmérsékleten tároljuk egy konyhatörlővel, vagy bármilyen más ruhaanyaggal lefedve. Légmentesen viszont nem szabad lezárni, szüksége van az élesztőnek a levegőre.

Kedd

  1. Kedden hozzáadunk 250 ml tejet, majd elkeverjük, de továbbra is fa-, vagy műanyag kanállal, majd visszatakarjuk.

Szerda

  1. Szerdán hozzáadunk 250 g lisztet, és ismét elkeverjük, lefedjük.

Csütörtök

  1. Csütörtökön a tésztát megkeverjük háromszor: reggel, délben és este.

Péntek

  1. Pénteken ismét hozzáadunk az előző hozzávalókból ugyanannyi mennyiségben: 250 ml tej, 250 g liszt, 250 g cukor, majd elkeverjük, és letakarjuk. (A sorrend fontos, hogy a lisztet csomómentesen eltudjuk keverni még.)
  2. Napközben érdemes rá-rá pillantgatni, nehogy túl kelesztődjön a tészta az edényen.

Szombat

  1. Szombaton összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, és mindet lefedve félretesszük. Mást nem kell tennünk ma.
  2. A tésztákat továbbra sem szabad hűtőbe tenni, és nem érheti semmilyen fém!

Vasárnap

  1. Vasárnap végre süthetünk. A magunknak félrerakott tésztához adunk további: 150 ml olajat, 3 db tojást, 250 g lisztet, reszelt almát, fél csomag sütőport, fél kiskanál szódabikarbónát, fél kiskanál fahéjat, fél tábla főzőcsokit darabolva, 2 marék diót, 1 marék mazsolát. (Szintén figyeljünk a sorrendre.)
  2. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába vagy őzgerincbe tesszük, majd aranybarnára sütjük.
  3. Végül vasárnap vagy hétfőn tovább ajándékozzuk a félretett 3 db nyers kovász tésztát a recepttel együtt, valamint figyelmeztessük a fortélyokra is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5759
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Ajánló

Kör alakú kalácsformában lesz a legszebb. Hagyományos sütőben fél óra alatt gyönyörűen megsül, 3-as és 4-es fokozat között. A legkiválóbb nutellával, esetleg lekvárral megkenve fogyasztani. Sok szerencsét és jó sütögetést! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vatikáni kenyér
MsMystyk 4 recept

Egy tökéletes kenyér a mindennapokra, melynek tésztájával, ha kellőképpen törődsz, a végeredményben nem fogsz csalódni, ami végül babonából a további életed szerencsés oldalára is kihathat. Egy héten keresztül egy cseppnyi gondoskodás naponta, a szobahőmérsékleten tárolt, konyharuhával letakart tésztáddal.

Hozzávalók

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...