r
Nosalty Logó

Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Édes Mézes
Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 4268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 4268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A puha vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra felverjük.
  2. A sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
  3. Kettévesszük a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaót.
  4. Kipapírozott tepsibe sakktábla szerűen, felváltva belekanalazzuk a tésztát.
  5. Betesszük a sütőbe sülni, és mikor már majdnem kész kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot, és még egy kicsit sütjük.

Hab

  1. A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 12214
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Ajánló

Lehet készre is sütni a tésztát, és lekvár után csak simán rákenni a habot, és lehet gőz fölött is kikeverni a tojáshabot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából
Édes Mézes 32 recept

Nálunk ez egy bevált sütemény. Ha nagyobb gáztepsivel csináljuk, lehet az adagok másfélszeresét venni.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...