Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g mustár2 kcal
A csirkefűszerhez
-
3g só0 kcal
-
3 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
431
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g mustár6 kcal
A csirkefűszerhez
-
11g só0 kcal
-
11 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0 kcal
-
2g koriander0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1718
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
A húshoz
-
81g csirke felsőcomb152 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
A csirkefűszerhez
-
1.8g só0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0.5g majoranna1 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
278
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
431
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 156.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5750.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 4724 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 294.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1298 micro
Összesen
1718
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
4 db csirke felsőcomb
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek mustár
A csirkefűszerhez
-
1 ek só
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
1 ek fokhagymapor
-
0.5 ek fekete bors
Elkészítés
A húshoz
- A hozzávalókból készítsük el a fűszerkeveréket.
A csirkefűszerhez
- Először készítsük elő a combokat. Éles, vékony pengéjű késsel távolítsuk el a csontokat. Ezután a comb vastagabb részeinél (a két oldalán) "nyissuk meg" jobban a szeletet, magyarul a felénél belülről kifelé, vízszintes irányban vágjunk bele, mintha felezni akarnánk, de ne vágjuk végig. Így a belső részt ki tudjuk hajtani oldalirányba, ezáltal megnöveltük a szelet nagyságát. A bőrét vágjuk be néhányszor, hogy a fűszer átjuthasson rajta.
- Fűszerezzük be a húst, majd kenjük be vékonyan mustárral. Erre azért van szükség, mert a mustár segíti a fűszerek húsrostokba történő eljutását. Vékonyan locsoljuk meg olajjal, majd tegyük egy kis tálba. Ugyanígy járjunk el a többi comb esetében is. Ha kész, tegyük a hűtőbe 1-2 óra hosszat. Ez idő alatt nem árt, ha fóliával letakarjuk a tálat.
- Sütéskor forrósítsunk fel egy serpenyőt. Zsiradék nem szükséges, a bőrből ki fog sülni annyi, amennyi elegendő lesz. Tegyük a serpenyőbe a combokat, majd tegyünk rájuk egy régi faszenes vasalót, hogy lepréselje. Ha nincs ilyen otthon, az sem tragédia, megoldhatjuk egy kisebb lábossal is ugyanígy, ha feltöltjük vízzel, hogy elegendő súlya legyen. Fontos, hogy egyszerre annyi combot süssünk, amennyit megfelelően le tudunk préselni.
- Süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is. Tapintással ellenőrizzük a húst, ha megfelelően rugalmas, akkor elkészült. Ha kissé puhának érezzük még, akkor inkább süssük tovább egy-két percet.
- Tálaljuk tetszés szerinti körettel a sütést követően azonnal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9784
- Feltöltés dátuma: 2014. február 05.
Ajánló
Köretként friss kevert salátát vagy majonézes salátákat kínálhatunk mellé. Kevés zúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal is meglocsolhatjuk a megsült combokat, méginkább fokozva az ízhatást.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nemcsak a steakeket, de a csirkét is lehet vasalásos eljárással sütni. Ehhez szaftosabb, zsírosabb húsrész szükséges, ezért készítjük felsőcombból. Semmi ördöngösség, otthoni körülmények között is könnyen elkészíthető.