r
Nosalty Logó

Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A csirkefűszerhez

Összesen 431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A csirkefűszerhez

Összesen 1718 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A húshoz

A csirkefűszerhez

Összesen 278 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 1718 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A csirkefűszerhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hozzávalókból készítsük el a fűszerkeveréket.

A csirkefűszerhez

  1. Először készítsük elő a combokat. Éles, vékony pengéjű késsel távolítsuk el a csontokat. Ezután a comb vastagabb részeinél (a két oldalán) "nyissuk meg" jobban a szeletet, magyarul a felénél belülről kifelé, vízszintes irányban vágjunk bele, mintha felezni akarnánk, de ne vágjuk végig. Így a belső részt ki tudjuk hajtani oldalirányba, ezáltal megnöveltük a szelet nagyságát. A bőrét vágjuk be néhányszor, hogy a fűszer átjuthasson rajta.
  2. Fűszerezzük be a húst, majd kenjük be vékonyan mustárral. Erre azért van szükség, mert a mustár segíti a fűszerek húsrostokba történő eljutását. Vékonyan locsoljuk meg olajjal, majd tegyük egy kis tálba. Ugyanígy járjunk el a többi comb esetében is. Ha kész, tegyük a hűtőbe 1-2 óra hosszat. Ez idő alatt nem árt, ha fóliával letakarjuk a tálat.
  3. Sütéskor forrósítsunk fel egy serpenyőt. Zsiradék nem szükséges, a bőrből ki fog sülni annyi, amennyi elegendő lesz. Tegyük a serpenyőbe a combokat, majd tegyünk rájuk egy régi faszenes vasalót, hogy lepréselje. Ha nincs ilyen otthon, az sem tragédia, megoldhatjuk egy kisebb lábossal is ugyanígy, ha feltöltjük vízzel, hogy elegendő súlya legyen. Fontos, hogy egyszerre annyi combot süssünk, amennyit megfelelően le tudunk préselni.
  4. Süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is. Tapintással ellenőrizzük a húst, ha megfelelően rugalmas, akkor elkészült. Ha kissé puhának érezzük még, akkor inkább süssük tovább egy-két percet.
  5. Tálaljuk tetszés szerinti körettel a sütést követően azonnal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9778
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Köretként friss kevert salátát vagy majonézes salátákat kínálhatunk mellé. Kevés zúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal is meglocsolhatjuk a megsült combokat, méginkább fokozva az ízhatást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasalt csirkecomb Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Nemcsak a steakeket, de a csirkét is lehet vasalásos eljárással sütni. Ehhez szaftosabb, zsírosabb húsrész szükséges, ezért készítjük felsőcombból. Semmi ördöngösség, otthoni körülmények között is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

A húshoz

A csirkefűszerhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...