r
Nosalty Logó

Vargabéles Haidy módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Vargabéles Haidy módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.6 g

Zsír

  • Összesen
    341.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12878.1 g
  • Cink
    2616 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1710 mg
  • Vas
    2031 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    4315 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    104 mg
  • Mangán
    89 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    444 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2698 micro
Összesen 7007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához. Mixerrel a sárgáját elkezdjük habosra keverni, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne, hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel. Lassan adagoljuk hozzá az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel, amíg egy közepesen folyékony masszát kapunk.
  2. A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot, hogy pont jó lesz. Továbbá hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csokidarabokat, ezt egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra, hogy ne törjön meg.
  4. Én egy 38×22 tepsit használtam, amit kikenünk margarinnal.
  5. A maradék 2 tojássárgáját felverjük egy kisebb tálba, és ezzel kenjük meg a réteslapokat, amiket szépen elhelyezünk a tepsibe, 4 db-ot teszünk alulra, ráöntjük a masszát, és a maradék 4-et meg a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb.50 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és ha már kihűlt, megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4050
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész vargabélesnek indult, aztán úgy döntöttem, hogy egy kicsit átmódosítom, aztán a végén nagyon átmódosítottam, így hát semmi köze nincs a vargabéleshez, az íze is teljesen más, és nagyon finom lett. Már nagyon sokszor elkészítettem, mert a család egyik kedvenc desszertje lett ez az alkotás. Nos, ha már van Vargabéles, akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok hozzá, és kipróbáljátok, szerintem jó lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...