Vaníliás túrós-epres mascarponés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
124g tojás156 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
10 kcal
-
34g finomliszt123 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A vaníliás túrókrémhez
-
86 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g cukor97 kcal
Az epres mascarponés krémhez
-
23g epres pudingpor86 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g cukor97 kcal
A díszítéshez
-
125g habtejszín365 kcal
-
5g eper2 kcal
-
10g színes cukorka36 kcal
Összesen
1779
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
A vaníliás túrókrémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g cukor387 kcal
Az epres mascarponés krémhez
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g cukor387 kcal
A díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g eper6 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
7105
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
14.6g tojás18 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A vaníliás túrókrémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
2.9g habtejszín9 kcal
-
7.4g tehéntúró11 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
Az epres mascarponés krémhez
-
2.7g epres pudingpor10 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
2.9g habtejszín9 kcal
-
7.4g mascarpone30 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
A díszítéshez
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
0.6g eper0 kcal
-
1.1g színes cukorka4 kcal
Összesen
207
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 99.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3270.3 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 966 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 1081 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.4 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 250.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 654 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
1779
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172 g
Zsír
-
Összesen 399.3 g
-
Telített zsírsav 177 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13081.2 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 3864 mg
-
Vas 513 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 4324 mg
-
Nátrium 3322 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.5 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1002.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2650 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 518 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1413 mg
-
Retinol - A vitamin: 2615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2220 micro
Összesen
7105
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
9 evőkanál finomliszt
-
2 csomag sütőpor
A vaníliás túrókrémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
1 dl habtejszín
-
25 dkg tehéntúró
-
10 ek cukor
Az epres mascarponés krémhez
-
2 csomag epres pudingpor
-
0.5 l tej
-
1 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
10 ek cukor
A díszítéshez
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
- A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
- Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
- Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a habtejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
- Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl habtejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
- A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt, akkor a habtejszíntkemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3974
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
A párommal a megismerkedésünk negyedik évfordulójára sütöttem. Mivel a vállam 1 hónapja eltört, és még igencsak gyógyuló félben vagyok, egy ilyen tortát készítettem, ami elég hamar megvan. Igaz, utána fél napot pihentetnem kellett a vállam, mert ez is megterhelte nagyon. De a köszönet és öröm nem maradt el, az pedig igazán kárpótol a fájdalomért!