r
Nosalty Logó

Vaníliás túrós-epres mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Vaníliás túrós-epres mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 1779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 7105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13081.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    3864 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    4324 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 7105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta tésztát szokás szerint elkészítjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és kikeverjük.
  2. A fehérjét habosra verjük, a masszához hozzáadjuk, és óvatosan simára kavarjuk.
  3. Két részre osztjuk, és megsütjük 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni, a hűlés után pedig kettévágjuk őket.
  4. Elkészítjük a krémeket. A vaníliapudingot megfőzzük, direkt fél liter tejet használunk a két porhoz, majd a túrót a habtejszínnel kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingot.
  5. Majd elkészítjük az epres pudingot, és a mascarponét is kikeverjük az 1 dl habtejszínnel, majd ha kész a puding, hozzákeverjük.
  6. A lapokat felváltva, megkenjük a krémekkel, majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára lehűlni. Ha lehűlt, akkor a habtejszíntkemény habbá verjük, majd megkenjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3974
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A párommal a megismerkedésünk negyedik évfordulójára sütöttem. Mivel a vállam 1 hónapja eltört, és még igencsak gyógyuló félben vagyok, egy ilyen tortát készítettem, ami elég hamar megvan. Igaz, utána fél napot pihentetnem kellett a vállam, mert ez is megterhelte nagyon. De a köszönet és öröm nem maradt el, az pedig igazán kárpótol a fájdalomért!

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás túrókrémhez

Az epres mascarponés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk