Vaníliás túrókrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g tej2 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
Összesen
660
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g tej11 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
3954
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
5.4g margarin38 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A töltelékhez
-
11.1g tojás14 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
33.6g tehéntúró49 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
16.8g növényi habtejszín42 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Összesen
265
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.1 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
660
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.4 g
Zsír
-
Összesen 190.1 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5250.6 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.1 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 522.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1060 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 626 mg
-
Retinol - A vitamin: 1015 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 989 micro
Összesen
3954
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.4 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 40 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
8 dkg margarin
-
4 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tej
A töltelékhez
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
2.5 dl növényi habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 20 percig a hűtőben pihentetjük.
- A tésztamassza kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljára helyezzük. A maradék tésztával a forma oldalát kb. 3 cm magasan béleljük ki, villával a tésztát megszúrkáljuk, előmelegített sütőben megsütjük, a formából kivesszük, hűlni hagyjuk.
- Ha teljesen kihűlt, kerek tortás tálra tesszük, a sütőforma karikáját (abroncsát) a tésztára visszahelyezzük (a krém magasabb, mint a tészta), és a következő töltelékkel töltjük.
- A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, az áttört túrót és a lereszelt citromhéjathozzáadjuk.
- A langyos vízben feloldott, csomómentes és kissé lehűlt zselatint hozzákeverjük.
- A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, lazán a túrómasszába forgatjuk.
- A megtöltött tortát pár órára hűtőbe tesszük. Ha a töltelék megfelelően megdermedt, a sütőforma karikáját eltávolítjuk. (Cukrozott gyümölccsel díszíthetjük.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13433
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Ajánló
A sütőforma karikáját úgy bélelhetjük ki könnyen, ha a tészta maradékából hurkát formálva a karima aljára helyezzük, és ujjunkkal körbe-körbe 3 cm magasra felhúzogatjuk, nyomkodjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagymamám receptkönyvében találtam, és egyből megtetszett!