Vaníliás sfogliatelle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta összeállítása
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
40g disznózsír361 kcal
Töltelék
-
80g tej45 kcal
-
34 kcal
-
60g tehéntúró88 kcal
-
13g mazsola39 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
6g cukor23 kcal
Összesen
1066
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta összeállítása
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g disznózsír1804 kcal
Töltelék
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
66g mazsola197 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
5333
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta összeállítása
-
26.9g finomliszt98 kcal
-
10.7g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
10.7g disznózsír97 kcal
Töltelék
-
21.5g tej12 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
16.1g tehéntúró24 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
Összesen
286
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600 g
-
Cink 157 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 121 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 72 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1066
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 274.7 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7999.8 g
-
Cink 784 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 607 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 4176 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.5 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 503.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 360 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
5333
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.6 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
286
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta összeállítása
-
50 dkg finomliszt
-
10 g só
-
50 g cukor
-
1 ek ecet
-
50 g vaj
Töltelék
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
30 dkg tehéntúró
-
3 marék mazsola
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
Tészta összeállítása
- A zsír kivételével gyúrjuk össze a többi hozzávalót. A gombócot hagyjuk fél órát pihenni.
- Felezzük a gombócot. Kezdjük el nyújtani a tésztát szorgalmasan. Ha alaposak vagyunk, és minden irányban kellőképp átnyújtottuk, akkor a tészta is egyre elasztikusabb lesz. Sajnos tésztanyújtó híján kézzel húzgáltam, egészen papír vékonyságúra. Téglalap alakú tésztát kell kapjunk, kb. 50x60-at. De az se baj, ha nagyobb. Persze ezt fél gombóconként.
- Kenjük le a puha zsírral, majd feszesen tekerjük fel a rövidebb oldal felől, lehetőleg közben húzzuk, hogy még vékonyabb legyen.
- A másik gombócnál ismét nyújtunk és kenünk, de itt a itt az előzőleg feltekert tésztahurkán folytatjuk.
- Fóliázzuk, és a hűtőbe tesszük minimum 5 órára pihenni.
Töltelék
- Sűrű pudingot főzünk, melybe ha már kihűlt, belekeverjük a túrót, cukrot és a mazsolát, valamint a narancs reszelt héját.
- A hideg tésztát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A tenyerünkbe vesszük, és ellapogatjuk. A belsejét kifelé toljuk, így az tölcsér formát vesz fel. Ebbe tesszük a már kész tölteléket.
- Kávéskanálnyi adagokban, ameddig a tészta engedi, betöltjük a tölcséreket úgy, hogy az alját finoman össze tudjuk hajtani.
- A behajtott részével lefelé fordítva sütőlapokra helyezzük a "kagylókat".
- 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 29114
- Feltöltés dátuma: 2015. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van olyan, hogy egy íz vagy illat különleges hangulatba ejti az embert, legyen szó egy egyszerű tojásos krumpliról, felidéz egy kedves emléket. Nekem ez az olasz sütemény idézi fel a Pargán (pici görög városka) töltött két hetet. Minden esti filmnézéskor a nap zárásaként majszoltam el egyet. Azóta se találkoztam ezzel a sütivel, már a reményt is feladtam, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kutattam a rétestészta fajták után. Köztük volt ő is! Nem a legegyszerűbb sütemény, de az elkészítése abszolút megéri az időt és a türelmet.