r
Nosalty Logó

Vaníliás sfogliatelle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliás sfogliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta összeállítása

Töltelék

Összesen 1066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta összeállítása

Töltelék

Összesen 5333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta összeállítása

Töltelék

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600 g
  • Cink
    157 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7999.8 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    4176 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 5333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 286 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Töltelék

Elkészítés

Tészta összeállítása

  1. A zsír kivételével gyúrjuk össze a többi hozzávalót. A gombócot hagyjuk fél órát pihenni.
  2. Felezzük a gombócot. Kezdjük el nyújtani a tésztát szorgalmasan. Ha alaposak vagyunk, és minden irányban kellőképp átnyújtottuk, akkor a tészta is egyre elasztikusabb lesz. Sajnos tésztanyújtó híján kézzel húzgáltam, egészen papír vékonyságúra. Téglalap alakú tésztát kell kapjunk, kb. 50x60-at. De az se baj, ha nagyobb. Persze ezt fél gombóconként.
  3. Kenjük le a puha zsírral, majd feszesen tekerjük fel a rövidebb oldal felől, lehetőleg közben húzzuk, hogy még vékonyabb legyen.
  4. A másik gombócnál ismét nyújtunk és kenünk, de itt a itt az előzőleg feltekert tésztahurkán folytatjuk.
  5. Fóliázzuk, és a hűtőbe tesszük minimum 5 órára pihenni.

Töltelék

  1. Sűrű pudingot főzünk, melybe ha már kihűlt, belekeverjük a túrót, cukrot és a mazsolát, valamint a narancs reszelt héját.
  2. A hideg tésztát 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A tenyerünkbe vesszük, és ellapogatjuk. A belsejét kifelé toljuk, így az tölcsér formát vesz fel. Ebbe tesszük a már kész tölteléket.
  3. Kávéskanálnyi adagokban, ameddig a tészta engedi, betöltjük a tölcséreket úgy, hogy az alját finoman össze tudjuk hajtani.
  4. A behajtott részével lefelé fordítva sütőlapokra helyezzük a "kagylókat".
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29114
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van olyan, hogy egy íz vagy illat különleges hangulatba ejti az embert, legyen szó egy egyszerű tojásos krumpliról, felidéz egy kedves emléket. Nekem ez az olasz sütemény idézi fel a Pargán (pici görög városka) töltött két hetet. Minden esti filmnézéskor a nap zárásaként majszoltam el egyet. Azóta se találkoztam ezzel a sütivel, már a reményt is feladtam, mikor hirtelen ötlettől vezérelve kutattam a rétestészta fajták után. Köztük volt ő is! Nem a legegyszerűbb sütemény, de az elkészítése abszolút megéri az időt és a türelmet.

Hozzávalók

Tészta összeállítása

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...