r
Nosalty Logó

Vaníliás linzerszív friss epermártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliás linzerszív friss epermártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 1489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 5955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6105.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

tészta

friss epermártás

Elkészítés

tészta

  1. Minden alapanyagot összegyúrunk sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra.
  2. Kiszúróval kiszaggatjuk, a tészta felét egészben hagyjuk, a másik felének közepét kisebb kör kiszúróval.
  3. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon.
  4. Miután világosra sült, az alját megkenjük epermártással, és ráhelyezzük a lyukas felét. Még a lyuk közepébe is teszünk az eperből.
  5. Kedvünkre fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

friss epermártás

  1. A mosott epret villával gyengén összezúzzuk.
  2. A cukorral főni tesszük, folyamatosan keverve. Rövid ideig főzzük, míg összeesik a gyümölcs.
  3. A keményítőt a vízzel simára keverjük, és hozzáöntjük a forró eperhez. Kavargatjuk.
  4. Egyet forralunk rajta. A végén citromlével ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 206
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Ajánló

Érdemes a mártást hamarabb elkészíteni! Még a sütőből forrón kivett linzerre egyből kenjük rá, mert a linzer jobban magába szívja és jó puha lesz, főleg ha neylonban tartjuk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal egyre több az eper, bár elég hűvös van, így a kerti eper még várat magára. Az üzletekben, piacokon viszont van kínálat, és abból el tudjuk készíteni a friss epermártást!!! :-)))

Hozzávalók

tészta

friss epermártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...