r
Nosalty Logó

Vaníliás linzerszív friss epermártással

5,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Vaníliás linzerszív friss epermártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

friss epermártás

1489
Kalória
17.7g
Fehérje
193.9g
Szénhidrátok
72.4g
Zsír
104.7g
Víz
115.6g
Koleszterin
5.5g
Rost
71.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 1489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 5955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

friss epermártás

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6105.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Minden alapanyagot összegyúrunk sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra.
  2. Kiszúróval kiszaggatjuk, a tészta felét egészben hagyjuk, a másik felének közepét kisebb kör kiszúróval.
  3. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon.
  4. Miután világosra sült, az alját megkenjük epermártással, és ráhelyezzük a lyukas felét. Még a lyuk közepébe is teszünk az eperből.
  5. Kedvünkre fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

friss epermártás

  1. A mosott epret villával gyengén összezúzzuk.
  2. A cukorral főni tesszük, folyamatosan keverve. Rövid ideig főzzük, míg összeesik a gyümölcs.
  3. A keményítőt a vízzel simára keverjük, és hozzáöntjük a forró eperhez. Kavargatjuk.
  4. Egyet forralunk rajta. A végén citromlével ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tavasszal egyre több az eper, bár elég hűvös van, így a kerti eper még várat magára. Az üzletekben, piacokon viszont van kínálat, és abból el tudjuk készíteni a friss epermártást!!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!