r
Nosalty Logó

Vaníliás kókuszos csiga banánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Vaníliás kókuszos csiga banánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 4759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3690 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    531 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 4759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és a megfelelő programon kelesztjük (kb. 1,5 óra),vagy szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, és lefedve, langyos helyen kelesztjük 1 órát.
  2. A pudingport a cukorral, kókuszreszelékkel, a tejszínnel csomómentesre keverjük, és a forró tejhez adva készre főzzük. Még forrón belekeverjük a Baileys-t, és néha megkeverve langyosra hűtjük.
  3. Ha tésztánk megkelt, két cipót formázunk belőle. Egyenként, kb. fél cm vastagságúra, négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, a szélére igazítjuk a banánt,és feltekerjük.
  4. Másfél-két cm vastagra felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl szorosan, mert meg fog nőni. Letakarva még hagyjuk langyos helyen pihenni 15-20 percet.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 15-20 percet, ha kezd pirulni, vegyük lejjebb a hőfokot 160 fokra, és locsoljuk meg mindegyik csiga közepét a vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel. Tegyük vissza még sülni 10-15 percre. Így belül is puha csigákat kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3941
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepinek szántam ezt a fincsit, a kisebb lányom barátja nagyon szereti a banánt, és a névnapjára készült. Azt hiszem sikerült. Nagyon sokat gondolkodtam, milyen nevet adhatnék ennek a rögtönzött sütinek. Mivel a hozzávalók és a készítés közben az illatok trópusi, tengerparti hangulatot teremtettek, ezért döntöttem e név mellett: miami bea(ch)iga. Szerintem találó. :D De tényleg, már láttam a pálmafákat, magamat nyugágyban, kezemben egy koktéllat a tengerparton... :) Hmmm... aztán felébredtem, és kivettem a sütőből a csigákat. :D Sajnos nem számoltam meg, de 2 gáztepsiben fért el ez a mennyiség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...