r
Nosalty Logó

Vaníliás duplaalma-leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Vaníliás duplaalma-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, a magházát kivágjuk, majd minden negyedet további 3 gerezdre vágunk. Egy sütőtálba tesszük a mézzel, 3-4 vastag csík citromhéjjal és a fél citrom levével. Lefedjük alufóliával, majd 190 fokos sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor levesszük róla a fóliát és további 5 perc alatt rápirítunk a tetejére, a grillfunkció használatával.
  2. Miközben a birs sül, elkészítjük a levest. Az almákat megmossuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, majd kis kockákra vágjuk a gyümölcsöket. Egy fazékba tesszük a cukorral, majd közepes-alacsony lángon, fedő alatt teljesen szétfőzzük, nagyjából 15 perc alatt. Ekkor keverünk rajta egyet, majd további 15 percig hagyjuk, hogy még tovább főjön, enyhén karamellizálódjon. Akkor lesz jó, ha a nedvesség nagy része elfőtt belőle, az alma szinte teljesen szétesett és pürészerű.
  3. A szétfőtt almát felöntjük 800 ml vízzel, felforraljuk, majd botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot, a citrom maradék héját és levét, majd így főzzük nagyjából 10 percig.
  4. Közben egy hőálló tálban habverővel elkeverjük a tojássárgáját és a tejszínt. A nem túl forró, de meleg levest nagyon óvatosan és fokozatosan, kis adagonként hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez (ezzel hőkiegyenlítést végzünk). Ha az egészet hozzáadtuk és a keverék nem csapódott ki, a levest egy szitán leszűrve visszaöntjük az eredeti lábosba.
  5. A birsalmaszeletekből párat egy mély tál aljára helyezünk, majd körbeöntjük őket a levessel és ekképp tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 4530
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás duplaalma-leves
Lakos Benedek 394 recept

Őszintén? Herótom volt a sok tejföllel és liszttel habart, hóka, szétfőzött gyümölcsdarabokat úsztató almalevestől, ezért létrehoztam egy olyan receptet, ami remélhetőleg nemcsak a saját igényemet, de mások hasonló vágyait is kielégíti majd. Kétféle almával, a legselymesebb állaggal és felejthetetlen ízesítéssel.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...