Vaníliás-citromos pillangótorta
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
19g finomliszt68 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
A krémhez
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
225g finomliszt819 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
71 kcal
A krémhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
170g citrom26 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A krémhez
-
4.4g vaníliás pudingpor17 kcal
-
32.3g tej18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.5g margarin46 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
5.5g citrom1 kcal
A díszítéshez
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 234.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4335.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 1153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 824.3 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 758.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 1358 mg
-
Retinol - A vitamin: 2233 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1401 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2592 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
225 g finomliszt
-
180 g cukor
-
9 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
2 dkg vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta:
- A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, a végén a cukor 2/3-dát belekeverjük.
- A sárgáját a maradék cukorral, a citromhéjjal és a kanál olajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a fehérjéhez, lassú óvatos mozdulatokkal.
- A tojásos masszához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, szintén lassú, óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
- Tűpróbáig sütjük (én a gáztepsiben sütöttem meg), teljesen kihűtjük.
- Sablont rajzolunk kartonpapírra/papírra, és formára vágjuk a piskótánkat. 4 szárnyat és a testét külön-külön kivágjuk.
- Ketté vágjuk az elemeket (lehet háromra is, de ugye külön-külön kell lekenni, ami így igen hosszadalmas, én 2-be vágtam).
- A krém:
- Megfőzzük a pudingot a vaníliás cukorral az 1 liter tejben. Kihűtjük.
- Míg a pudingunk hűl, kihabosítjuk a margarint a porcukorral.
- A vajkrém alapunkhoz apránként hozzáadagoljuk a pudingot, elkeverjük, kihabosítjuk, hozzáadjuk az 1 citrom levét/héját (ami akár 2 is lehet, ízlés szerint).
- Kóstolunk, elég citromos/édes-e a krémünk.
- A torta:
- Betöltjük a 4 szárnyat és a testét a krémmel, összeillesztjük, és azokon a részeken, ahol nem illeszkedik teljesen, krémmel korrigálunk.
- Állni hagyjuk legalább 2 órát hűtőben a tortaalapunkat.
- Kedvünk és lehetőségeink szerint díszítjük, lehet nyalóka a csápja, gumicukor vagy franciadrazsé a teste, ahogy nekünk/gyermekeinknek tetszik. Lekenhetjük egy kis zselével is a gyümölcsöket, hogy fényesebbek legyenek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3363
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Ajánló
Gyermekeknek.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hát az unokahúgom 2 éves lett. Még emlékszem, hogy bőgicsélve álltam a kórházban a műtő ajtaja előtt, mikor kihozta a nővérke. Most meg rohangál, és beszél, és rosszalkodik és megint beszél és beszél és beszél.. :-D Nem semmi, hogy repül az idő. Mikor meglátta a tortát felkiáltott: "Pijjangóóó de szép toojtaa..Juujj nyalóóóka.." No ez nekem tökéletes visszajelzés volt, mégha nem is úgy sikerült, ahogy én szerettem volna, mert nem volt sok időm a díszítésre. A szárnyak megrajzolásában segédkezett a testvérem, aki külön-külön megrajzolta az alsó és a felső szárnyát (ami kicsivel nagyobb mint az alsó). A díszítési lehetőség végtelen szerintem. A gumicukor külön kérés volt, azért került rá. :-) Ha színes cukordrazséval díszítünk, csak arra kell figyelni, hogy közvetlen tálalás előtt tegyük rá, mert a színezék leolvad róla. (Lehet vásárolni külön erre a célra díszítődrazsét, ha jól tudom.)