r
Nosalty Logó

Vaníliás almával töltött rizsfelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Vaníliás almával töltött rizsfelfújt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

514
Kalória
10.8g
Fehérje
78.5g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
97.9g
Víz
150.1g
Koleszterin
3.5g
Rost
51.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 3085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 3085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst hideg, a mazsolát meleg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük őket.
  2. A tejet 30 g vajjal, 60 g cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, lassú tűzön, félrebillentett fedő alatt, gyakran megkeverve puha-sűrű péppé főzzük, kb. 25 perc alatt, majd langyosra hűtjük.
  3. Az almát a vajon megpároljuk pár perc alatt, rászórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy közepes méretű sütőtálat kikenünk 1 ek vajjal, beszórjuk a zsemlemorzsával (a felesleget kiöntjük).
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény, majd 60 g apránként hozzáadott cukorral fényes, tömör habbá verjük.
  6. A sárgákat habosra keverjük a vaníliás cukorral, majd a mazsolával együtt a rizshez adjuk.
  7. Kíméletesen (lyukas fakanállal), több részletben beleforgatjuk a tojáshabot, végül felét a sütőtálba öntjük-simítjuk.
  8. Rákanalazzuk a vajas-fahéjas almaszeleteket, és ráöntjük a maradék rizses tojáshabot.
  9. Aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percet pihentessük, majd szórjuk meg kevés porcukorral!
  10. Langyosan a legfinomabb, de ha előre elkészítjük, mikróban is felmelegíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Szánkózás (és szánkóztatás!) után igazi jutalom ez a gyümölccsel gazdagított, ízletes rizskoch. Igyunk mellé egy csésze jó forró teát, és gyönyörködjünk tovább a hóesésben. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!