r
Nosalty Logó

Vaníliás almával töltött rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Vaníliás almával töltött rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 3085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 3085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst hideg, a mazsolát meleg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük őket.
  2. A tejet 30 g vajjal, 60 g cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, lassú tűzön, félrebillentett fedő alatt, gyakran megkeverve puha-sűrű péppé főzzük, kb. 25 perc alatt, majd langyosra hűtjük.
  3. Az almát a vajon megpároljuk pár perc alatt, rászórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat.
  4. A sütőt előmelegítjük, és egy közepes méretű sütőtálat kikenünk 1 ek vajjal, beszórjuk a zsemlemorzsával (a felesleget kiöntjük).
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény, majd 60 g apránként hozzáadott cukorral fényes, tömör habbá verjük.
  6. A sárgákat habosra keverjük a vaníliás cukorral, majd a mazsolával együtt a rizshez adjuk.
  7. Kíméletesen (lyukas fakanállal), több részletben beleforgatjuk a tojáshabot, végül felét a sütőtálba öntjük-simítjuk.
  8. Rákanalazzuk a vajas-fahéjas almaszeleteket, és ráöntjük a maradék rizses tojáshabot.
  9. Aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percet pihentessük, majd szórjuk meg kevés porcukorral!
  10. Langyosan a legfinomabb, de ha előre elkészítjük, mikróban is felmelegíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8431
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Készíthetünk hozzá vanília-/borsodót, de nagyon finom felmelegített lekvárral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szánkózás (és szánkóztatás!) után igazi jutalom ez a gyümölccsel gazdagított, ízletes rizskoch. Igyunk mellé egy csésze jó forró teát, és gyönyörködjünk tovább a hóesésben. :)

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az almás réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...