r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Összesen 3218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2883.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1448 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1831 micro
Összesen 3218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.Beleszórjuk a lisztet is.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, végén beledolgozzuk a porcukrot is.
  3. A kemény habot a tojássárgás keverékbe dolgozzuk óvatosan, majd egy vajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon 16-17 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez 2 dl tejet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforralunk.
  5. A tojássárgákat a kétféle cukorral, a pudingporral és a zselatinporral simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük és sima krémmé főzzük.
  6. Miután langyosra hűlt, beleforgatjuk a tejszínt és a megtisztított, leszemezett ribizlit.
  7. A meghűlt tésztát akkorára vágjuk, hogy egy őzgerinc formát kibéleljünk vele és jusson egy akkora darab is, hogy a tetejét befedhessük.
  8. A tésztát, amivel kibéleltük az őzgerinc formát megkenjük felforrósított ribizlilekvárral.
  9. A krémet egyenletesen rásimítjuk, majd a másik piskótát ráborítjuk.
  10. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk dermedni.
  11. Tálaláskor kiborítjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4578
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ha ribizlire tesztek szert, akár fagyasztott is, mindenképp próbáljátok ki, nem bánjátok meg. A recept egy 2009-es Príma konyhából van.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tészta kenéséhez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...