Vaníliakrémes-ribizlis őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g víz0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
38g tej21 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
21 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
10 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
A tészta kenéséhez és a szóráshoz
-
13g ribizlidzsem35 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
400g piros ribizli220 kcal
A tészta kenéséhez és a szóráshoz
-
100g ribizlidzsem278 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3218
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
12.5g tojás16 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
17g tej10 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
17g habtejszín50 kcal
-
22.6g piros ribizli12 kcal
A tészta kenéséhez és a szóráshoz
-
5.7g ribizlidzsem16 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
183
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 146.2 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2883.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 906 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1098 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.1 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 825.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1479 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 359 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1163 mg
-
Retinol - A vitamin: 1448 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1831 micro
Összesen
3218
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek porcukor
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 db szegfűszeg
-
3 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dkg zselatin
-
3 dl habtejszín
-
40 dkg piros ribizli
A tészta kenéséhez és a szóráshoz
-
5 ek ribizlidzsem
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük.Beleszórjuk a lisztet is.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, végén beledolgozzuk a porcukrot is.
- A kemény habot a tojássárgás keverékbe dolgozzuk óvatosan, majd egy vajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon 16-17 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez 2 dl tejet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforralunk.
- A tojássárgákat a kétféle cukorral, a pudingporral és a zselatinporral simára keverjük, majd a forró tejbe öntjük és sima krémmé főzzük.
- Miután langyosra hűlt, beleforgatjuk a tejszínt és a megtisztított, leszemezett ribizlit.
- A meghűlt tésztát akkorára vágjuk, hogy egy őzgerinc formát kibéleljünk vele és jusson egy akkora darab is, hogy a tetejét befedhessük.
- A tésztát, amivel kibéleltük az őzgerinc formát megkenjük felforrósított ribizlilekvárral.
- A krémet egyenletesen rásimítjuk, majd a másik piskótát ráborítjuk.
- Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk dermedni.
- Tálaláskor kiborítjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 17 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4584
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kattika
126 recept
Ha ribizlire tesztek szert, akár fagyasztott is, mindenképp próbáljátok ki, nem bánjátok meg. A recept egy 2009-es Príma konyhából van.