r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A szokásos módon megsütjük a piskótát.
  2. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, és vékony szeletekre metéljük.
  3. Fóliával kibélelünk egy tálat, és belerakjuk szorosan egymás mellé a tekercseket. (Tetejére is hagyunk piskótát, amivel majd betakarjuk.)
  4. A krémhez 4 dl tejben a krémport a cukrokkal együtt pudinggá főzzük. A maradék tejben föloldjuk a zselatint. Fölverjük a Hulalát habnak. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a zselatint és a tejszínhabot.
  5. Beleöntjük a krémet a tálba rétegezzük, a gyümölccsel felváltva, majd betakarjuk az egészet a maradék tekercsekkel. (Gyorsan kell dolgozni vele, nehogy hamarabb megkössön a zselatin!)
  6. Hűtőben dermedésig kell hagyni. Tálaláskor tányérra borítjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 63140
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család egyik kedvence, bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A piskótatekercs megtöltéséhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...