r
Nosalty Logó

Vaníliafagylalt fekete máglyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliafagylalt fekete máglyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 1568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fagylalt

desszert

Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 1568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

fagylalt

desszert

Elkészítés

fagylalt

  1. A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fél liter tejet. Folytonos keverés mellett vízgőzön addig kevergetjük, míg kissé besűrűsödik.
  3. Tűzről levéve egy műanyag tálkába öntjük, majd a fagyasztóba tesszük.
  4. Minimum 2 óra hossza kell, míg megfagy.

desszert

  1. A tojások sárgáját a 8 dkg cukorral és a zsírral habzásig verjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, a liszttel előzőleg elkevert sütőport. Majd annyi hideg tejet, hogy piskóta sűrűségű masszát kapjunk.
  3. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben 200 C fokon megsütjük.
  4. Közben a 2 tojásfehérjét a vaníliás cukorral felverjük. Mikor majdnem megsült a sütink, kivesszük, és nyakon öntjük a fehérjével. Fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját, és inkább csak szárítjuk a habot. Mikor halvány barnás a színe, na akkor kész.
  5. Várunk kicsit, majd szeleteljük és a fagylalttal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1578
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Ajánló

A tojásfehérjét először csak magában kezdjük el felverni, és mikor habos kezd lenni, na akkor adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Ha kivesszük a sütőből a tésztát, a hab a tetején kissé össze fog esni, de ez nem ront az élvezeti értékén...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami hidegre vágytam, és tudtam délután jön két rokonom... mit is csináljak??? Nekikezdtem a fagyinak, de gondoltam, összedobok egy kis gyors finomságot mellé. A kettő tökéletesen kiegészíti egymást; hidegség lágy falatokkal... :-)))))

Hozzávalók

fagylalt

desszert

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...