r
Nosalty Logó

Valentin muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Valentin muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  3. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és a cukros keverékhez adjuk.
  4. A tojásfehérje felével fellazítjuk a lisztes-cukros masszát, és végül az egészet hozzáadjuk.
  5. 10 db sütőformába töltjük a tésztát, a tetejét ízlés szerint megszórjuk durvára aprított dióbéllel/kandírozott narancshéjjal/aszalt fügével/ csokidarabkával.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2652
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik drogériában találtam szívecskés sütődobozokat. Gondoltam, Valentin napra jó lesz. Kakaós tésztát raktam bele, és mindenfélével megszórtam a tetejét. Fincsi lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...