Vajpuha rozmaringos báránysült
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
920
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
3674
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 203.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2066 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
920
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203 g
Zsír
-
Összesen 266.3 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4693.1 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1327 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1723 mg
-
Nátrium 1111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 812.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
3674
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 361 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A konyhakész bárányt egy tálba tesszük és tejet öntünk rá, annyit hogy belepje. 24 órán keresztül ebben marad, közben egy alkalommal megfordítjuk.
- Ezt követően, a tejet leöntjük, papírtörlővel leitatjuk és készítünk neki pácot. Citromlevet, olívaolajjal összekeverjük, a húst borsozzuk, ráöntjük a páclevet, teszünk rá gazdagon rozmaringot. Jól bedörzsöljük, frissentartó fóliával letakarjuk hűtőbe tesszük.
- Ebben a pácban hagyjuk két napig. Sütés előtt kivesszük, legalább fél órát hagyjuk a konyhapulton, bedörzsöljük sóval, grillborssal, rakunk közé fokhagymagerezdet , hagymát, aszalt paradicsomot (én a sütő tepsiben pácoltam). Fontos, hogy a fokhagyma és a só csak sütés előtt kerüljön a húsra.
- Ráöntünk egy dl bort, alufóliával betakarva 140 fokos sütőben két és fél órát pároljuk, közben meglocsolgatjuk. Ha már jó puha a hús, levesszük a fóliát, vajjal megdörzsöljük és magas, 200 fokos légkeveréses fokozatra állítjuk a sütőt és pirítjuk. Óvatosan megfordítjuk, így mindkét oldala szép piros lesz.
- Természetesen a sütés idő függ attól,hogy mekkora a bárány és mennyi húst sütünk. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 170 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1321
- Feltöltés dátuma: 2022. január 05.
Ajánló
Én most a sütőben parázsburgonyát és padlizsánt is készítettem. Tálaláskor petrezselymes-vajon párolt vargányát is kínáltam hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept