r
Nosalty Logó

Vajas zsemlefelfújt brandy-vel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajas zsemlefelfújt brandy-vel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 5604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A felfújthoz

A szóráshoz

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6972.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    2511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 5604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A szóráshoz

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük.
  2. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet és a brandyt.
  3. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk a krémbe. Tűzálló tálba tesszük, és ráöntjük a maradék tojáskrémet.
  4. Megszórjuk az apróra vágott sárgabarackkal, reszelt narancshéjjal és a mandulával.
  5. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk, előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.
  6. Porcukorral enyhén meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6999
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg ez egy Jamie Oliver recept, de annyira finom, hogy egyszerűen meg kellett osztanom. Az eredeti recept kicsit kevesebb brandy-t ír, és nem tartalmaz mandulát.  

Hozzávalók

A felfújthoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...