r
Nosalty Logó

Vajas-túrós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vajas-túrós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7595.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    3657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4513 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cottage cheese-t, a joghurtot, a lisztet és sót.
  2. A kevés langyos cukros tejen az élesztőt felfuttatjuk, és azt is a tésztához adjuk, összedolgozzuk vele, majd egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Egy óra elteltével kivesszük, két cipót formálunk belőle. Mindkét cipót kinyújtjuk kör alakúra, kb. 2-3 mm vastagra, és felszabjuk nyolc körcikkre, amit felsodrunk, kifli alakúra hajtunk, megkenjük tojással, és megszórunk tetszés szerinti ezzel-azzal.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11522
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas-túrós kifli
Évi néni 1830 recept

A megszokott az, hogy nincs nagyon sztori, csak elfogyott a kenyér otthon. Előbb sütök valamit, mint, hogy lemenjek péntek délután a sarki közértbe.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...