r
Nosalty Logó

Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából

Mignon
Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

413
Kalória
25.6g
Fehérje
7.2g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
146.6g
Víz
152.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4786.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    2485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    879.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig élénk tűzön pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A mellcsontról lefejtjük a húst, feldaraboljuk, majd bőrével és a bacon kockákkal együtt késes betétű robotgépben megdaráljuk. Hozzákeverjük a hagymás-gombát, a jól kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, az áttört fokhagymát, a citrom reszelt héját, 2 ekanálnyit a levéből, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. Két részre osztjuk, a csontra (a hús helyére) púpozzuk-igazítjuk, ráfektetjük a bacon szeleteket, sütőtálba tesszük, 1 dl vizet öntünk alá (sütés közben, ha szükséges, kevés vizet még önthetünk alá!), és kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és 15 percet pihentetjük.
  6. Késsel óvatosan elvágjuk a bacon-t a tetején, fellazítjuk a húst a csontról, és kiemeljük. Nem túl vékonyan felszeletljük, majd visszarendezzük a "csontágyra". (Aki még kiadósabbá szeretné tenni, az a szeletek közé csúsztasson be keményre főzött tojáskarikákat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az ötletet egy régebbi Lajos Mari recept adta, amely libamellből készítette el ezt az ételt. Megtetszett a mell ilyen típusú feldolgozása, mert sajnos sokan nem szeretik a hús szárazsága miatt. Ezzel a módszerrel viszont egy nagyon finom, kiadós és mutatós végeredményt kapunk. Hidegen és melegen egyaránt finom, előre elkészíthető, praktikusan szeletelhető, így ideális választás akár hidegtálakra is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...