r
Nosalty Logó

Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4786.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    2485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 2472 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig élénk tűzön pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A mellcsontról lefejtjük a húst, feldaraboljuk, majd bőrével és a bacon kockákkal együtt késes betétű robotgépben megdaráljuk. Hozzákeverjük a hagymás-gombát, a jól kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, az áttört fokhagymát, a citrom reszelt héját, 2 ekanálnyit a levéből, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. Két részre osztjuk, a csontra (a hús helyére) púpozzuk-igazítjuk, ráfektetjük a bacon szeleteket, sütőtálba tesszük, 1 dl vizet öntünk alá (sütés közben, ha szükséges, kevés vizet még önthetünk alá!), és kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és 15 percet pihentetjük.
  6. Késsel óvatosan elvágjuk a bacon-t a tetején, fellazítjuk a húst a csontról, és kiemeljük. Nem túl vékonyan felszeletljük, majd visszarendezzük a "csontágyra". (Aki még kiadósabbá szeretné tenni, az a szeletek közé csúsztasson be keményre főzött tojáskarikákat.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15674
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Ajánló

Köretnek finom hozzá almapüré, héjában sült krumpli, krumplipüré vagy sült krumpli. Ha hidegtálra szánjuk, majonézes-hagymás burgonyasalátát, ecetes uborkát kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet egy régebbi Lajos Mari recept adta, amely libamellből készítette el ezt az ételt. Megtetszett a mell ilyen típusú feldolgozása, mert sajnos sokan nem szeretik a hús szárazsága miatt. Ezzel a módszerrel viszont egy nagyon finom, kiadós és mutatós végeredményt kapunk. Hidegen és melegen egyaránt finom, előre elkészíthető, praktikusan szeletelhető, így ideális választás akár hidegtálakra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...