Vagdalt csirkemell Mignon konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
9g zsemle25 kcal
-
17g gomba4 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
133g csirkemell (csontos)195 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
20g bacon78 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
413
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
54g zsemle147 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
800g csirkemell (csontos)1170 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
119g bacon468 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2472
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
3.5g zsemle9 kcal
-
6.4g gomba1 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
51.5g csirkemell (csontos)75 kcal
-
6.4g bacon25 kcal
-
7.7g bacon30 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
6.4g víz0 kcal
Összesen
158
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 797.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
413
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 153.6 g
Zsír
-
Összesen 184.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4786.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1555 mg
-
Nátrium 2485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 879.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 754 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2276 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3032 micro
Összesen
2472
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
2 ek citromlé
-
80 dkg csirkemell (csontos)
-
7 szelet bacon
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojás
-
1 dl víz
Elkészítés
- A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
- 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig élénk tűzön pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A mellcsontról lefejtjük a húst, feldaraboljuk, majd bőrével és a bacon kockákkal együtt késes betétű robotgépben megdaráljuk. Hozzákeverjük a hagymás-gombát, a jól kinyomkodott zsemlét, a tojásokat, az áttört fokhagymát, a citrom reszelt héját, 2 ekanálnyit a levéből, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Két részre osztjuk, a csontra (a hús helyére) púpozzuk-igazítjuk, ráfektetjük a bacon szeleteket, sütőtálba tesszük, 1 dl vizet öntünk alá (sütés közben, ha szükséges, kevés vizet még önthetünk alá!), és kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mikor kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, és 15 percet pihentetjük.
- Késsel óvatosan elvágjuk a bacon-t a tetején, fellazítjuk a húst a csontról, és kiemeljük. Nem túl vékonyan felszeletljük, majd visszarendezzük a "csontágyra". (Aki még kiadósabbá szeretné tenni, az a szeletek közé csúsztasson be keményre főzött tojáskarikákat.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15674
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Ajánló
Köretnek finom hozzá almapüré, héjában sült krumpli, krumplipüré vagy sült krumpli. Ha hidegtálra szánjuk, majonézes-hagymás burgonyasalátát, ecetes uborkát kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
Az ötletet egy régebbi Lajos Mari recept adta, amely libamellből készítette el ezt az ételt. Megtetszett a mell ilyen típusú feldolgozása, mert sajnos sokan nem szeretik a hús szárazsága miatt. Ezzel a módszerrel viszont egy nagyon finom, kiadós és mutatós végeredményt kapunk. Hidegen és melegen egyaránt finom, előre elkészíthető, praktikusan szeletelhető, így ideális választás akár hidegtálakra is.