r
Nosalty Logó

Vaddisznósült Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vaddisznósült Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    12757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A sült

A mártás

Elkészítés

A sült

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat (ha van rajta), leöblítjük, leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük mustárral.
  2. A pácoló edénybe 4-5 ek olívaolajat öntünk, ebben a húst megforgatjuk. Az apróra kockázott fokhagymával megszórjuk, rámorzsolunk egy kis kakukkfüvet, és hozzátesszük a rozmaringágacskát. Lefedjük, és hűvös helyen sütésig pihentetjük (ca. 12 óra).
  3. Másnap erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, diónyi vaj hozzáadásával.
  4. A zöldségeket megfőzzük ételízesítős vízben. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  5. Az elősütött húst egy nagyobb jénaiba helyezzük, körülrakjuk a megfőtt zöldségekkel, a frissen felaprított hagymával, paradicsommal. A marinád maradékát a tetejére kanalazzuk. Aláöntjük a vörösbort, és a zöldségek levéből 4 dl-t. Befedjük.
  6. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor forr a szaft, 200 fokra redukáljuk a hőmérsékletet, és 2 órán keresztül pároljuk. A teteje fedővel is megpirul.

A mártás

  1. Kb. másfél óra után mixerbe szedjük az összes zöldséget, hozzáadjuk az áfonyadzsemet, és rámerjük a vörösboros szaftot, legjobb adagolva, hogy ellenőrizhessük a szósz sűrűséget. Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 ek citromlevet és pici barna cukrot.
  2. Dúsíthatjuk főzőtejszínnel. Átöntjük egy kisebb lábasba, és tálalás előtt összeforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 26706
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Ajánló

A köret ízlés szerinti. Én burgonyaknödlivel, vöröskáposztával és áfonyadzsemmel töltött sült almával tálaltam. Illik hozzá pl. a pikáns kelbimbó (lsd. receptem), vörösborban párolt körte, stb., és krumplikrokett. Jófajta testes vörösbort kínáljunk melléje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznósült Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Karácsony-újév idejére eltettünk egy szép darab vaddisznótarját a fagyasztóba. Végre feldolgozásra került! A receptet az egyik kedvenc, német főzős oldalon találtam meg. Finomnak és az elkészítése egyszerűnek ígérkezett. Így is lett. Előző nap remekül elő lehet készíteni; marinálás és a zöldségek megfőzése. Másnap már csak össze kell állítani, és mehet is a sütőbe. Nagyon ízlett mindenkinek - biztos, hogy többször meg fogom csinálni.

Hozzávalók

A sült

A mártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...