r
Nosalty Logó

Vaddisznósült Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vaddisznósült Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült

A mártás

Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 766 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    12757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A sült

A mártás

Elkészítés

A sült

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyákat (ha van rajta), leöblítjük, leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük mustárral.
  2. A pácoló edénybe 4-5 ek olívaolajat öntünk, ebben a húst megforgatjuk. Az apróra kockázott fokhagymával megszórjuk, rámorzsolunk egy kis kakukkfüvet, és hozzátesszük a rozmaringágacskát. Lefedjük, és hűvös helyen sütésig pihentetjük (ca. 12 óra).
  3. Másnap erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, diónyi vaj hozzáadásával.
  4. A zöldségeket megfőzzük ételízesítős vízben. A paradicsomot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  5. Az elősütött húst egy nagyobb jénaiba helyezzük, körülrakjuk a megfőtt zöldségekkel, a frissen felaprított hagymával, paradicsommal. A marinád maradékát a tetejére kanalazzuk. Aláöntjük a vörösbort, és a zöldségek levéből 4 dl-t. Befedjük.
  6. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor forr a szaft, 200 fokra redukáljuk a hőmérsékletet, és 2 órán keresztül pároljuk. A teteje fedővel is megpirul.

A mártás

  1. Kb. másfél óra után mixerbe szedjük az összes zöldséget, hozzáadjuk az áfonyadzsemet, és rámerjük a vörösboros szaftot, legjobb adagolva, hogy ellenőrizhessük a szósz sűrűséget. Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 ek citromlevet és pici barna cukrot.
  2. Dúsíthatjuk főzőtejszínnel. Átöntjük egy kisebb lábasba, és tálalás előtt összeforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x20
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26618
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Ajánló

A köret ízlés szerinti. Én burgonyaknödlivel, vöröskáposztával és áfonyadzsemmel töltött sült almával tálaltam. Illik hozzá pl. a pikáns kelbimbó (lsd. receptem), vörösborban párolt körte, stb., és krumplikrokett. Jófajta testes vörösbort kínáljunk melléje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznósült Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Karácsony-újév idejére eltettünk egy szép darab vaddisznótarját a fagyasztóba. Végre feldolgozásra került! A receptet az egyik kedvenc, német főzős oldalon találtam meg. Finomnak és az elkészítése egyszerűnek ígérkezett. Így is lett. Előző nap remekül elő lehet készíteni; marinálás és a zöldségek megfőzése. Másnap már csak össze kell állítani, és mehet is a sütőbe. Nagyon ízlett mindenkinek - biztos, hogy többször meg fogom csinálni.

Hozzávalók

A sült

A mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek