Vadas palóc vidékről
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertéscomb455 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
706
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
200g halványító zeller25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
2825
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
46.3g sertéscomb84 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
8.3g fehérrépa5 kcal
-
18.5g sárgarépa7 kcal
-
9.3g halványító zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.3g fehérbor2 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
130
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1225.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7501 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
706
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 213.5 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4901 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2572 mg
-
Nátrium 1232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1551.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3186 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 30004 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1431 micro
Összesen
2825
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 573 micro
-
β-karotin 1390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 ek nádcukor
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes db fehérrépa
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 db babérlevél
-
6 db borókabogyó
-
10 szem fekete bors
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 kk balzsamecet
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket és az angol zellert szeleteljük, a hagymát kockára vágjuk.
- A húsokat megtisztítjuk mindenaz ételbe nem illő hártyától, és feldaraboljuk kb. ujjnyi vastag szeletekre.
- Mivel a kuktám alapterülete kicsi, felforrósítunk egy serpenyőben kevés olívaolajat, és a hússzeletek mindkét oldalát megkérgezzük (szép pirosra sütjük) az olajon, ha szükséges, több részletben, hogy kényelmesen elférjenek, süljenek, és ne főjenek, majd átköltöztetjük a kuktába.
- A hússütés után maradt olajban evőkanálnyi nádcukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
- Hozzátesszük a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, az egészet beleöntjük a hússzeletek mellé a kuktába, melléjük tesszük a teatojásba zárt fűszereket (szemes bors, borókabogyó és babérlevél), és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Rátesszük a kukta fedelét, és sípolástól számítva fél órán át főzzük.
- Kiengedjük a gőzt a kuktából, levesszük a fedelét, hozzáöntjük a bort, és még pár percig főzzük, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.
- Kivesszük a húsokat és a teatojásba zárt fűszereket, a maradékot botmixerrel (vagy blenderben) simára pürésítjük a tejföllel, mustárralés balzsamecettel, megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük.
- Visszatesszük a mártásba a húsokat, és zsemlegombóccal vagy főtt makarónival tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 207
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29770
- Feltöltés dátuma: 2012. október 06.
Ajánló
Vasárnapi ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Először anyósomnál ettem vadas pörköltet. Sok fajta mártásal kísérleteztem, nekem ez a recept a kedvencem.