r
Nosalty Logó

Vadas marha Nagyim és Anyukám szerint

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Vadas marha Nagyim és Anyukám szerint
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    362.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8831.7 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    4369 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2833.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7249 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    27851 micro
  • β-karotin
    66488 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 5092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    687 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát, fehérrépátés a hagymát megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Sózzuk, és annyi vízzel, amennyi ellepi,felforraljuk.
  2. A fehérpecsenyét bespricceljük az 1 ek-nyi ecettel. Ha felforrt a répás víz, beletesszük, beleforgatjuka húst, és lehúzzuk a tűzről. 2-3 napig pácoljuk ebben a lében.
  3. Ha a pácolási idő letelik, akkor megfőzzük, ez kb.2 óra.
  4. Ezután a lé nagy részét leszűrjük, és a zöldségekkel, kevés lével, a cukorralés a húsra tett szeletelt füstölt szalonnával megsütjük. Ez kb.30 perc.
  5. Kiszedjük a húst, és a zöldségeket a lével átpasszírozzuk.
  6. Hozzáadjuk a mustárt. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk a szószt.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és visszatesszük a szószba, és így még 1-2 percig összeforraljuk.
  8. Zsemlegombóccal melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 94257
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas marha Nagyim és Anyukám szerint
Gonoszka1 428 recept

A sonkás tésztán, a töltött tökön és a gombás húson kívül ez is egy nagy családi kedvenc. Én nagyon ritkán csinálom, de Édesanyámat évente 2-3 alkalommal rávesszük, hogy csináljon vadast, és ilyenkor az egész családnak készíti. Mindenki nagyon szereti, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy hosszadalmas az elkészítése, ezért sajnos ritkán kerül asztalra, de akkor pillanatok alatt elfogy. Mert az az igazság, hogy bármilyen hosszú idő is az elkészítése, az íz mindenért kárpótol. Nagyikám néha nem zsemlegombóccal, hanem krokettel vagy krumpligombóccal tálalta, néha spagettivel. A pácolási időt nem adom hozzá az előkészítési időhöz, mert az lehet két nap vagy három is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...