r
Nosalty Logó

Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 7827 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 653 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    560.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8662.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    3589 mg
  • Nátrium
    2295 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    9291 micro
  • β-karotin
    22494 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7827 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Elkészítés

Répatorta réteg

  1. A tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A reszelt répát a citrom levével, valamint a joghurttal a és a fahéjjal összekeverjük.
  2. Ezután a lisztet és a szódabikarbónát átszitáljuk, és hozzákeverjük a répás keverékhez.
  3. 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a tésztánkat.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 40 percig sütjük, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, és ha kell akkor tovább sütni.

Csokoládé ganache

  1. A habtejszínt felforrósítottam, és ezt ráöntöttem a kisebb darabokra összetört csokoládéra, majd szépen elkevertem, amíg csomómentes lett ez a kis keverék, és hagytam kihűlni.

Mézeskalács

  1. A mézet és a vajat egy kis tálba tesszük, és mikróban összemelegítjük.
  2. Az édesítővel a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk, hozzáadjuk a mézes keveréket.
  3. Fokozatosan összekeverjük a fűszerkeverékes sütőporral, a sóval és a citrom lereszelt héjával elkevert lisztet is. Lágy, ragacsos masszát kapunk.
  4. Szilikonos sütőlapon elkenjünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben egy jó 10 percig sütjük.
  5. Érdemes olyan 7-8 perc körül kivenni és a 20 cm átmérőjű torta karikával, összecsukott állapotban egy kör alakú nyomot csinálni a tésztába, hogyha rendesen megsült és kihűlt, akkor ne törjön darabokra a forma.

Mascarpone krém

  1. A krémhez elsőnek robotgépbe a habtejszínt kezdtem el ki habosítani.
  2. Majd amikor már egy stabilabb állagú lett, akkor tettem hozzá magát az édesítőt, valamint a mascarponet is, és ezt alaposan összekevertem.
  3. A zselatint meleg vízben feloldjuk. Ehhez egy-két evőkanál krémet hozzákeverünk, majd ezt hozzáöntjük a nagyobb mennyiségű krémhez és alaposan elkeverjük.

Összeállítás

  1. Ezután nincs más dolgunk mint a 20 centis tortaforma oldalára sütőpapírt csíkokat vagdosni és felragasztani egy kevés olajjal vagy vajjal.
  2. Ha ez megvan, akkor beletehetjük a répatortát. Erre megy a csokoládé, illetve ennek a tetejére jön a mézeskalács.
  3. Ezt elég maximum egy 30 percre hűtőbe tenni, hogy szépen összeálljon az a kis réteg.
  4. Ezután beletesszük a 24 cm átmérőjű tortaformába, aminek az alját és az oldalát is érdemes sütőpapírral bélelni.
  5. Nincs is más dolgunk mint a 24-es tortaformába beleönteni úgy hogy lehetőleg mindenhova jusson krém, teljesen fedje el a torta magját.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap díszíteni lehet darált dióval és csokival.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 95
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 21.

Receptkategóriák

Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Répatorta réteg

Csokoládé ganache

Mézeskalács

Mascarpone krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...