Ünnepi Varázs, vagyis répás-diós sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
Répatorta réteg
-
25g sárgarépa9 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
13g zabliszt51 kcal
-
4g dió28 kcal
-
0 kcal
Csokoládé ganache
-
13g habtejszín37 kcal
-
72 kcal
Mézeskalács
-
5g méz15 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Mascarpone krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
6g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
653
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
Répatorta réteg
-
300g sárgarépa109 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
175g joghurt107 kcal
-
150g zabliszt606 kcal
-
52g dió340 kcal
-
0 kcal
Csokoládé ganache
-
150g habtejszín438 kcal
-
869 kcal
Mézeskalács
-
60g méz182 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
Mascarpone krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
75g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
7827
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
Répatorta réteg
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
0.2g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
6.7g joghurt4 kcal
-
5.8g zabliszt23 kcal
-
2g dió13 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
Csokoládé ganache
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
33 kcal
Mézeskalács
-
2.3g méz7 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
0.2g édesítőszer0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
Mascarpone krém
-
19.2g mascarpone78 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0.2g édesítőszer0 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
2.9g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
300
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1874 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
653
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.5 g
Zsír
-
Összesen 560.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8662.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 657 mg
-
Foszfor 3589 mg
-
Nátrium 2295 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.1 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 960.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4156 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 1897 micro
-
α-karotin 9291 micro
-
β-karotin 22494 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2257 micro
Összesen
7827
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 357 micro
-
β-karotin 865 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
Répatorta réteg
-
3 db tojás
-
2 tk fahéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
175 g joghurt
-
10 evőkanál zabliszt
-
1 kk szódabikarbóna
Csokoládé ganache
-
150 g habtejszín
-
150 g cukormentes csokoládé
Mézeskalács
-
60 g méz
-
1 csomag sütőpor
-
75 g vaj
-
2 db tojás
-
250 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 tk szegfűszeg
-
1 tk fahéj
-
1 tk szegfűbors
-
1 tk gyömbér
Mascarpone krém
-
500 g mascarpone
-
200 g habtejszín
-
15 g zselatin
-
75 g víz
Összeállítás
Elkészítés
Répatorta réteg
- A tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A reszelt répát a citrom levével, valamint a joghurttal a és a fahéjjal összekeverjük.
- Ezután a lisztet és a szódabikarbónát átszitáljuk, és hozzákeverjük a répás keverékhez.
- 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük a tésztánkat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 40 percig sütjük, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, és ha kell akkor tovább sütni.
Csokoládé ganache
- A habtejszínt felforrósítottam, és ezt ráöntöttem a kisebb darabokra összetört csokoládéra, majd szépen elkevertem, amíg csomómentes lett ez a kis keverék, és hagytam kihűlni.
Mézeskalács
- A mézet és a vajat egy kis tálba tesszük, és mikróban összemelegítjük.
- Az édesítővel a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk, hozzáadjuk a mézes keveréket.
- Fokozatosan összekeverjük a fűszerkeverékes sütőporral, a sóval és a citrom lereszelt héjával elkevert lisztet is. Lágy, ragacsos masszát kapunk.
- Szilikonos sütőlapon elkenjünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben egy jó 10 percig sütjük.
- Érdemes olyan 7-8 perc körül kivenni és a 20 cm átmérőjű torta karikával, összecsukott állapotban egy kör alakú nyomot csinálni a tésztába, hogyha rendesen megsült és kihűlt, akkor ne törjön darabokra a forma.
Mascarpone krém
- A krémhez elsőnek robotgépbe a habtejszínt kezdtem el ki habosítani.
- Majd amikor már egy stabilabb állagú lett, akkor tettem hozzá magát az édesítőt, valamint a mascarponet is, és ezt alaposan összekevertem.
- A zselatint meleg vízben feloldjuk. Ehhez egy-két evőkanál krémet hozzákeverünk, majd ezt hozzáöntjük a nagyobb mennyiségű krémhez és alaposan elkeverjük.
Összeállítás
- Ezután nincs más dolgunk mint a 20 centis tortaforma oldalára sütőpapírt csíkokat vagdosni és felragasztani egy kevés olajjal vagy vajjal.
- Ha ez megvan, akkor beletehetjük a répatortát. Erre megy a csokoládé, illetve ennek a tetejére jön a mézeskalács.
- Ezt elég maximum egy 30 percre hűtőbe tenni, hogy szépen összeálljon az a kis réteg.
- Ezután beletesszük a 24 cm átmérőjű tortaformába, aminek az alját és az oldalát is érdemes sütőpapírral bélelni.
- Nincs is más dolgunk mint a 24-es tortaformába beleönteni úgy hogy lehetőleg mindenhova jusson krém, teljesen fedje el a torta magját.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap díszíteni lehet darált dióval és csokival.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 95
- Feltöltés dátuma: 2023. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Szakál Benjámin
22 recept