Ünnepi vadas marha tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász Ádám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g marhahús355 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
43g alma20 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
11g narancslé5 kcal
Összesen
1086
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g marhahús1420 kcal
-
680g sárgarépa248 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
170g alma80 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
45g narancslé21 kcal
Összesen
4345
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
31.6g marhahús45 kcal
-
21.5g sárgarépa8 kcal
-
11.4g fehérrépa7 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g alma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.3g száraz vörösbor5 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
15.8g tészta59 kcal
-
1.4g narancslé1 kcal
Összesen
138
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 904 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 508.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1320 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12564 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
1086
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 295.1 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7023.7 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 656 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 705 mg
-
Foszfor 3617 mg
-
Nátrium 1348 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2035.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5281 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1602 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 21045 micro
-
β-karotin 50255 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1765 micro
Összesen
4345
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 666 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhahús
-
4 nagy db sárgarépa
-
2 nagy db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis db alma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek paprikakrém
-
3 db babérlevél
-
1 csipet római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl száraz vörösbor
-
4 tk mustár
-
3 ek tejföl
-
3 tk vaj
-
0.5 kg tészta
-
1 fél narancsból nyert narancslé
Elkészítés
- A marhát tisztítsuk meg, vágjuk néhány nagyobb darabra, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk körbe. Tegyük a húst egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a meghámozott és nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, almát, hagymát és fokhagymát. Szórjuk meg a római köménnyel, tegyük bele a babérlevelet, és ízesítsük sóval, borssal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd közepes lángon főzzük puhára (kb. 2,5-3 óra, kuktában 1,5 óra).
- Amikor a marha megpuhult, vegyük ki a húst, és a babérleveleket is távolítsuk el. A főtt zöldségeket és almát turmixoljuk össze tejföllel, mustárral és annyi főzőlével, hogy krémes, selymes mártást kapjunk. Ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges.
- Egy serpenyőben forrald fel a vörösbort a marha főzőlevével együtt (kb. 3-4 deciliternyi levet használjunk). Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, egy fél narancs levét és redukáljuk addig, amíg zselés állagot nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és keverjünk bele 2-3 kocka hideg vajat, hogy a jus szép fényes legyen.
- A marha főzőlevét szűrjük át, és ebben főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig.
- Tányérra kanalazunk egy adag vadas mártást. Helyezzük rá a tésztát, majd a felszeletelt marhapofát. Locsoljuk meg az egészet a vörösboros jus-vel. Friss petrezselyemmel vagy egy kis reszelt citromhéjjal díszíthetjük, ha szeretnénk.
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 65
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász Ádám
1 recept