r
Nosalty Logó

Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Reszi
Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 1818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 12715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 187 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    638.5 g

Zsír

  • Összesen
    796.3 g
  • Telített zsírsav
    354 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    2719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20798.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    716 mg
  • Kálcium
    2720 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1448 mg
  • Foszfor
    7189 mg
  • Nátrium
    8573 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    4022.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    175 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3373 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    4683 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5049 micro
Összesen 12715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Elkészítés

A pulykához

  1. A csont nélküli pulykamellet nyissuk ki úgy, hogy késsel először az egyik irányba vágjunk bele, hajtsuk ki, aztán a maradék részbe visszafelé is vágjunk egy újabb kinyitható szárnyat. Így szétterítve takarjuk le fóliával, és klopfoljuk kicsit vékonyabbra és nagyobbra. Tegyük a húst 100% narancslébe legalább 2-3 órára pácolódni.
  2. A töltelékhez egy nagy serpenyőben olvasszunk sok vajat. Ezen pároljuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd a legvégén a morzsát, és jól összekeverjük össze.
  3. Vegyük ki a pulykamellet a narancsléből, és itassuk jól le róla a maradékot. Nyissuk ki a húst, és a közepén rendezzük el a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd egy spárgával, hentescsomókkal fogjuk össze.
  4. Tekerjük zsírpapírba vagy alufóliába, és mehet a 165 fokra előmelegített sütőbe, kb. 35-40 perc alatt süssük puhára. Távolítsuk el a fóliát, és további 10 percig pirítsuk 175 fokon aranybarnára a göngyöleg tetejét.

A burgonyakörethez

  1. Közben feltesszük az összevágott burgonyát sós vízben főni. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk (hideg serpenyőben indítsuk a sütést), majd szűrőlapáttal kivesszük a pirított bacont, és a zsírján megsütjük a kockázott vöröshagymát.
  2. A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, hagymát, esetleg egy kis petrezselymet. Összetörjük, és megszórjuk a tetejét baconnel.

A zöldbabhoz

  1. Elkészítjük a gremolatát: kézzel vagy robotgéppel a petrezselymet, a diót, a fokhagymát, citrom levét és héját összeaprítjuk, keverjük.
  2. A zöldbabot blansírozzuk, majd vajon kissé megpirítjuk, és összekeverjük a gremolátával.
  3. Tálalásnál mindet az asztalra teszünk: a húst, a tört burgonyát és a zöldbabot.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4908
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Ajánló

Nem csak ünnepekre, egy kellemes baráti összejövetelre vagy vasárnapi családi ebédre is nagyszerű ez a fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unod már a gesztenyés és szilvás pulykarecepteket, akkor íme egy új ünnepi, ízletes elkészítési mód karácsonyra!

Hozzávalók

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...