Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Reszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pulykához
-
286g pulykamell449 kcal
-
14g narancslé7 kcal
-
79g panko310 kcal
-
57g vaj410 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
14g fokhagyma19 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyakörethez
-
214g burgonya124 kcal
-
71g tejföl141 kcal
-
57g bacon225 kcal
-
26g vöröshagyma9 kcal
A zöldbabhoz
Összesen
1818
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pulykához
-
2000g pulykamell3140 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
550g panko2173 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
100g fokhagyma134 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyakörethez
-
1500g burgonya866 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
A zöldbabhoz
Összesen
12715
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pulykához
-
29.5g pulykamell46 kcal
-
1.5g narancslé1 kcal
-
8.1g panko32 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A burgonyakörethez
-
22.1g burgonya13 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
5.9g bacon23 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
A zöldbabhoz
Összesen
187
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2971.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 1225 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 574.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
Összesen
1818
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 638.5 g
Zsír
-
Összesen 796.3 g
-
Telített zsírsav 354 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 247 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 2719 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20798.3 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 716 mg
-
Kálcium 2720 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 1448 mg
-
Foszfor 7189 mg
-
Nátrium 8573 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 759.3 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 4022.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3815 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 493 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 990 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 175 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1374 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 3373 micro
-
α-karotin 248 micro
-
β-karotin 4683 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5049 micro
Összesen
12715
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A pulykához
-
2 kg pulykamell
-
1 dl narancslé
-
40 dkg vaj
-
40 dkg vöröshagyma
-
10 dkg fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
3 szál rozmaring
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A burgonyakörethez
-
500 g tejföl
-
40 dkg bacon
-
2 közepes db vöröshagyma
A zöldbabhoz
Elkészítés
A pulykához
- A csont nélküli pulykamellet nyissuk ki úgy, hogy késsel először az egyik irányba vágjunk bele, hajtsuk ki, aztán a maradék részbe visszafelé is vágjunk egy újabb kinyitható szárnyat. Így szétterítve takarjuk le fóliával, és klopfoljuk kicsit vékonyabbra és nagyobbra. Tegyük a húst 100% narancslébe legalább 2-3 órára pácolódni.
- A töltelékhez egy nagy serpenyőben olvasszunk sok vajat. Ezen pároljuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd a legvégén a morzsát, és jól összekeverjük össze.
- Vegyük ki a pulykamellet a narancsléből, és itassuk jól le róla a maradékot. Nyissuk ki a húst, és a közepén rendezzük el a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd egy spárgával, hentescsomókkal fogjuk össze.
- Tekerjük zsírpapírba vagy alufóliába, és mehet a 165 fokra előmelegített sütőbe, kb. 35-40 perc alatt süssük puhára. Távolítsuk el a fóliát, és további 10 percig pirítsuk 175 fokon aranybarnára a göngyöleg tetejét.
A burgonyakörethez
- Közben feltesszük az összevágott burgonyát sós vízben főni. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk (hideg serpenyőben indítsuk a sütést), majd szűrőlapáttal kivesszük a pirított bacont, és a zsírján megsütjük a kockázott vöröshagymát.
- A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, hagymát, esetleg egy kis petrezselymet. Összetörjük, és megszórjuk a tetejét baconnel.
A zöldbabhoz
- Elkészítjük a gremolatát: kézzel vagy robotgéppel a petrezselymet, a diót, a fokhagymát, citrom levét és héját összeaprítjuk, keverjük.
- A zöldbabot blansírozzuk, majd vajon kissé megpirítjuk, és összekeverjük a gremolátával.
- Tálalásnál mindet az asztalra teszünk: a húst, a tört burgonyát és a zöldbabot.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4908
- Feltöltés dátuma: 2019. december 19.
Ajánló
Nem csak ünnepekre, egy kellemes baráti összejövetelre vagy vasárnapi családi ebédre is nagyszerű ez a fogás!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Reszi
3 recept
Ha unod már a gesztenyés és szilvás pulykarecepteket, akkor íme egy új ünnepi, ízletes elkészítési mód karácsonyra!