Üdítő(s) szelet
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
63 kcal
Krém
-
21g tej12 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Bevonat
-
29 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
34 kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
18 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krém
-
250g tej140 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Bevonat
-
343 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
408 kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
11.9g tojás15 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
Krém
-
9g tej5 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
9g margarin65 kcal
-
18g tehéntúró27 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Bevonat
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
15 kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 115.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 356.7 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9164.9 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1822 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 2947 mg
-
Nátrium 1697 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.5 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1389.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2512 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1486 micro
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.7 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
Krém
-
2.5 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
50 dkg tehéntúró
Bevonat
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A margarint/vajat kivesszük a hűtőből. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos-kakaós lisztet és az olajat. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és összeforgatjuk. Legegyszerűbb a szokott módon: a hab egyharmadát durván elkeverjük a lisztes keverékben, így fellazítjuk, és könnyebb hozzákeverni finom mozdulatokkal a maradék fehérjét!
- Egy négyzet alakú tepsit kivajazunk/kizsírozunk, vékonyan meghintjük liszttel, és abban megsütjük a piskótánkat. Ha nagyon erős a sütőnk, mérsékeljük 160-170 fokra a hőmérsékletet. Nekem a kerek formában 35-40 percig sült, téglalapban pedig 30. Tűpróbával ellenőrizzük! Míg sül, elkészítjük a krémet.
Krém
- Egy lábasban elkeverjük a tejben a lisztet és a cukrot, majd mérsékelt tűzön felfőzzük, míg be nem sűrűsödik! A lisztet NE a forró tejbe tegyük, mert akkor sokkal könnyebben összecsomósodik! Egyszerűbb, ha habverővel elkeverjük, és közben gyújtjuk meg a lángot.
- Ha ez kész hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük a kellően átmosott citrom lereszelt héjával.
- Amint langyos a lisztes-cukros krémünk, az apróra vágott margarint hozzáadjuk, és jól elkeverjük egy kézi habverő vagy robotgép segítségével. Majd mehet bele a citromos túró. Keverjük jól össze.
Bevonat
- Az üdítővel a szokott módon megfőzzük a 2 csomag pudingot 2 evőkanál cukor hozzáadásával.
- Az összeállítása nagyon egyszerű: a kihűlt piskótára kenjük a túrós krémet, majd a még meleg/langyos üdítős pudingot. A hűtőben hagyjuk megdermedni/összeérni az ízeket, és már készen is van. Én előző este szoktam elkészíteni, de 4 óra hűtés után is ugyanúgy elpusztítják az emberek.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6290
- Feltöltés dátuma: 2014. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Köszönet a barátnőmnek a recept elnevezéséért:)! Nem csak üdítőből van a teteje, hanem maga a krém is üdítően hat arra, aki eszi! Ez most tortaformában készült a megadott mennyiségből, de elfeleztem a kész piskótát és a krémeket is, hogy ne legyen olyan magas. (az egyiket otthon hagytam, a másik ment ajándékba ;)). Ez Mirindával készült, de a következő Meggy Márkából fog! A tetejét olyan habkártyával csináltam, aminek recés a vége. Nem mertem jobban rányomni, ezért főleg a fényben látszott csak a rece... A krém nem a megszokott, azért is van benne ez a főzött krém, mert mi családilag nem szeretjük, ha vajdarabkákkal találkozunk, így sokkal selymesebb lesz az állaga, és több is! A többi receptemet megtalálod blogomon. www.chocolateandrouge.blogspot.com