Tyúksült zöldségágyon burgonyával
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az előfőzéshez
-
375g tyúk443 kcal
-
175g káposzta35 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
1g mustármag5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
625g víz0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A sütéshez
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
75g paradicsomszósz18 kcal
-
175g zöldpaprika29 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
140g sárgarépa51 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
A tálaláshoz
-
125g kovászos uborka19 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az előfőzéshez
-
1500g tyúk1774 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0 kcal
-
4g mustármag20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A sütéshez
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
700g zöldpaprika115 kcal
-
12g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
560g sárgarépa204 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1600g burgonya924 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
A tálaláshoz
-
500g kovászos uborka75 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az előfőzéshez
-
14.3g tyúk17 kcal
-
6.7g káposzta1 kcal
-
1.9g zöldpaprika0 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23.9g víz0 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A sütéshez
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.9g paradicsomszósz1 kcal
-
6.7g zöldpaprika1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
1.5g zeller1 kcal
-
1.7g karalábé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
15.3g burgonya9 kcal
-
1.4g füstölt szalonna9 kcal
A tálaláshoz
-
4.8g kovászos uborka1 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2252 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 866 mg
-
Nátrium 734 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1955.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 4532 micro
-
β-karotin 11629 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 12995 micro
-
Lut-zea 1366 micro
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 233 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9008 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1335 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1050 mg
-
Foszfor 3462 mg
-
Nátrium 2934 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.6 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 111 mg
VÍZ
-
Összesen 7821.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4977 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1377 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 1029 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1134 micro
-
Kolin: 943 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 18128 micro
-
β-karotin 46516 micro
-
β-crypt 191 micro
-
Likopin 51982 micro
-
Lut-zea 5465 micro
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 496 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
Az előfőzéshez
-
1 kis fej káposzta
-
2 db zöldpaprika
-
4 db paradicsom
-
2 tk mustármag
-
3 db babérlevél
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
-
5 db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
30 dkg paradicsomszósz
-
7 db sárgarépa
-
4 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
16 közepes db burgonya
-
15 dkg füstölt szalonna
A tálaláshoz
-
50 dkg kovászos uborka
Elkészítés
Az előfőzéshez
- A fazékba tesszük a megmosott két tyúkszárnyat, a két tyúkcombot, a két hosszában félbevágott tyúkmellet.
- Fűszertartóba tesszük: az egész borsot, mustármagot, babérlevelet, és beletesszük a hús mellé. Beletesszük még a paprikát, paradicsomot, káposztát, hagymát, fokhagymát, sót. Bőven lepje el víz a húst, és fedő alatt főzzük kb.60 percig.
- A fazék alatt kikapcsoljuk a lángot, a tepsibe tesszük a következőket: avöröshagyma negyed szeleteket, az áttört fokhagymákat,a paradicsom passatát ráöntjükegyenletesen,a felkarikázott lecsópaprikát, megszórjuk a petrezselyem és zellerzölddel, a répa és fehérrépa karikákat, a zellergumót felkockázvaegyenletesen a tepsi aljába szórva, a karalábét is felkockázva, beletehetjük a lecsepegtetett fejeskáposztát is, végül sózzuk és borsozzuk.
- Rátesszük az előfőzött és lecsepegtetett húsokat, egymás mellé, kicsit a húsokat is sózzuk és borsozzuk.
- Rátesszük a mosott, fél vékony szeletekre vágott burgonyát:az összes húst és az alatta lévő zöldségeket mind takarja ésfedjebe. Két-háromszedőkanálnyi húslét öntsünk alá-rá. Szórjuk meg kevés sóval a burgonya tetejét. Tegyük rá a nagyon vékonyra szeletelt füstölt szalonna szeleteket.
- Tegyük rá a tepsi tetejét (másik tepsi), és a sütőben(előmelegítve)1,5órán át sütjük-pároljuk, a burgonya így is pirult lesz a tetején. Tálaljuk azon nyomban, forrón, házi savanyúsággal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3843
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Ajánló
Azon mód forrón, házi savanyúsággal, esetleg aki kívánja, házi frissen sült kenyérrel kínáljuk. A zöldségeknél tehetünk bele friss gombát, esetleg erdei gombát is vagy vegyesen. A húslé helyett pedig vörösbort is önthetünk alá...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Februárban levágtuk a kakasainkat és a tyúkokat. Most lettek volna március végén egy évesek. Nem voltak öregek, tehát ennyi előfőzés és sütés tökéletesen elég volt... Azért ilyen húsok jutottak bele, mert mindenki kedvében szerettem volna járni, ki ezt, ki azt a részét szereti jobban. Nagyon finom lett, és hamar elfogyott. Máskor is lehet készíteni, ha idősebb a tyúk, akkor több ideig főzni, viszont saját házit, tudjuk, mivel etettük, és mennyi idős, bátran, készülhet így és ennyi ideig. Készíthetjük csirkéből és akár pulykából is... Biztosan sikeres fogás lesz úgy is. (Akkor nem kell előfőzni.) Nagyon finom tepsis zöldséges-burgonyás tyúksült készült belőle.