Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
333g bárányhús890 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
12g pasztinák7 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
1694
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
2000g bárányhús5340 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
70g pasztinák45 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
10170
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
31.5g bárányhús84 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
1.3g sárgarépa0 kcal
-
1.1g pasztinák1 kcal
-
4.1g zeller1 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
Összesen
159
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1824.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 645.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 2441 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
1694
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 385 g
Zsír
-
Összesen 807.3 g
-
Telített zsírsav 258 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 407 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10945.2 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 437 mg
-
Kálcium 1668 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1104 mg
-
Foszfor 5213 mg
-
Nátrium 2373 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.6 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 3872.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1344 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 96 mg
-
C vitamin: 437 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1427 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 147 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1561 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 14643 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9379 micro
Összesen
10170
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db pasztinák
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 szál rozmaring
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A körethez
Elkészítés
A bárányhoz
- A szalonnát szeleteljük, ék alakú csíkokat vágjuk, és a mélyhűtőben kihűtjük.
- A húst sózzuk, borsozzuk, szobahőmérsékleten pihentetjük.
- A zöldségeket megtísztítjuk, daraboljuk.
- Az olajok keverékén a zöldségeket megpirítjuk, kb. a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Amíg pirul a zöldség, addig a báránycombot a csont mellett kétoldalról felszúrjuk, a nyílásba belehúzzuk az egyik szál rozmaringot, és fokhagymát nyomkodunk mellé.
- Keskeny, de mélyebb bemetszéseket szúrunk a báránycombba, és a jéggé fagyott szalonnacsíkokal megtűzdeljük.
- Hosszában elvágott fokhagyma-gerezdeket és a maradék rozmaringág darabjait tűzzük a szalonnacsíkok mellé.
- Tepsibe tesszük, köréhelyezzük a zöldségalapot, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk, és a sütőben pároljuk kb. 2 órát.
- A párolás után kitakarjuk, és a hőmérsékletet visszavéve, készre sütjük.
- Amíg a hús sül, addig a feldarabolt paszternákot az olívaolajon félig lepirítjuk, majd a viszonylag vastagra szeletelt édesköményt hozzátesszük.
- Kevés ideig együtt pirítjuk, majd fedő alatt a saját levében kislángon pároljuk.
- A zöldségek ne legyenek túlpárolva, inkább egy kicsit ress maradjon mind a kettő.
- A végén sózzuk, borsozzuk, és egy kis citromlével pikánssá tesszük, a kömény apróra vágott zöldjével az ízét és a színét felfrissítjük.
- A rozmaring félrerakott ágvégével és a hús alól kiszedett sárgarépával díszítettem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 210 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5989
- Feltöltés dátuma: 2011. április 02.
Ajánló
Bár a családtagjaim meg sem kóstolták, szerintem nagyon jó lett. Így együtt, egészen különleges volt az íze. Ezért hát egy illatos, zamatos, Cserszegi fűszeresből fröccsözgettem mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Hű kocám és malacaim egyszerűen csak utálkoztak. A bárányt a szagáért, az édesköményt az ízéért...