r
Nosalty Logó

Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 10170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2441 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    385 g

Zsír

  • Összesen
    807.3 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    407 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10945.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1104 mg
  • Foszfor
    5213 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    3872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    14643 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9379 micro
Összesen 10170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A körethez

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A szalonnát szeleteljük, ék alakú csíkokat vágjuk, és a mélyhűtőben kihűtjük.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A zöldségeket megtísztítjuk, daraboljuk.
  4. Az olajok keverékén a zöldségeket megpirítjuk, kb. a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  5. Amíg pirul a zöldség, addig a báránycombot a csont mellett kétoldalról felszúrjuk, a nyílásba belehúzzuk az egyik szál rozmaringot, és fokhagymát nyomkodunk mellé.
  6. Keskeny, de mélyebb bemetszéseket szúrunk a báránycombba, és a jéggé fagyott szalonnacsíkokal megtűzdeljük.
  7. Hosszában elvágott fokhagyma-gerezdeket és a maradék rozmaringág darabjait tűzzük a szalonnacsíkok mellé.
  8. Tepsibe tesszük, köréhelyezzük a zöldségalapot, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk, és a sütőben pároljuk kb. 2 órát.
  9. A párolás után kitakarjuk, és a hőmérsékletet visszavéve, készre sütjük.
  10. Amíg a hús sül, addig a feldarabolt paszternákot az olívaolajon félig lepirítjuk, majd a viszonylag vastagra szeletelt édesköményt hozzátesszük.
  11. Kevés ideig együtt pirítjuk, majd fedő alatt a saját levében kislángon pároljuk.
  12. A zöldségek ne legyenek túlpárolva, inkább egy kicsit ress maradjon mind a kettő.
  13. A végén sózzuk, borsozzuk, és egy kis citromlével pikánssá tesszük, a kömény apróra vágott zöldjével az ízét és a színét felfrissítjük.
  14. A rozmaring félrerakott ágvégével és a hús alól kiszedett sárgarépával díszítettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5989
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 02.

Ajánló

Bár a családtagjaim meg sem kóstolták, szerintem nagyon jó lett. Így együtt, egészen különleges volt az íze. Ezért hát egy illatos, zamatos, Cserszegi fűszeresből fröccsözgettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hű kocám és malacaim egyszerűen csak utálkoztak. A bárányt a szagáért, az édesköményt az ízéért...

Hozzávalók

A bárányhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...