r
Nosalty Logó

Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Tűzdelt báránycomb édesköményes paszternákkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bárányhoz

A körethez

1694
Kalória
64.2g
Fehérje
60.8g
Szénhidrátok
134.6g
Zsír
645.4g
Víz
255g
Koleszterin
18.6g
Rost
20.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 10170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A körethez

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    645.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2441 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    385 g

Zsír

  • Összesen
    807.3 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    407 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10945.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1104 mg
  • Foszfor
    5213 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

Víz

  • Összesen
    3872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    14643 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9379 micro
Összesen 10170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A szalonnát szeleteljük, ék alakú csíkokat vágjuk, és a mélyhűtőben kihűtjük.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A zöldségeket megtísztítjuk, daraboljuk.
  4. Az olajok keverékén a zöldségeket megpirítjuk, kb. a felénél hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  5. Amíg pirul a zöldség, addig a báránycombot a csont mellett kétoldalról felszúrjuk, a nyílásba belehúzzuk az egyik szál rozmaringot, és fokhagymát nyomkodunk mellé.
  6. Keskeny, de mélyebb bemetszéseket szúrunk a báránycombba, és a jéggé fagyott szalonnacsíkokal megtűzdeljük.
  7. Hosszában elvágott fokhagyma-gerezdeket és a maradék rozmaringág darabjait tűzzük a szalonnacsíkok mellé.
  8. Tepsibe tesszük, köréhelyezzük a zöldségalapot, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk, és a sütőben pároljuk kb. 2 órát.
  9. A párolás után kitakarjuk, és a hőmérsékletet visszavéve, készre sütjük.
  10. Amíg a hús sül, addig a feldarabolt paszternákot az olívaolajon félig lepirítjuk, majd a viszonylag vastagra szeletelt édesköményt hozzátesszük.
  11. Kevés ideig együtt pirítjuk, majd fedő alatt a saját levében kislángon pároljuk.
  12. A zöldségek ne legyenek túlpárolva, inkább egy kicsit ress maradjon mind a kettő.
  13. A végén sózzuk, borsozzuk, és egy kis citromlével pikánssá tesszük, a kömény apróra vágott zöldjével az ízét és a színét felfrissítjük.
  14. A rozmaring félrerakott ágvégével és a hús alól kiszedett sárgarépával díszítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hű kocám és malacaim egyszerűen csak utálkoztak. A bárányt a szagáért, az édesköményt az ízéért...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!