r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle Tomatotreetől

Tomatotree
Túróval töltött zsemle Tomatotreetől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zsemlékhez

A tetejére

773
Kalória
29.7g
Fehérje
60.8g
Szénhidrát
44.3g
Zsír
136.5g
Víz
251.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
34.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez

A tetejére

Összesen 773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez

A tetejére

Összesen 2317 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A zsemlékhez

A tetejére

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4951.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 2317 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A zsemlékhez

  1. A zsemlék tetejét levágjuk úgy, hogy később kalapként visszailleszthetőek legyenek.
  2. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliás cukrot, a vajat, a citrom lereszelt héját és levét, meg a tojásokat.
  3. A zsemlék kikapart belsejét a cukor másik felével elkevert 3-4 dl tejbe áztatjuk, majd a túróhoz adjuk. Beáztatott mazsolát is tehetünk bele egy szűk marokkal, ha szeretjük.
  4. Egy megfelelő méretű tepsit kivajazunk, a kivájt zsemléket belerakjuk, és megtöltjük a túrós masszával. Majd ráillesztjük a zsemlék kalapját.
  5. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük. Amikor pirulni kezd, kihúzzuk a tepsit, és a maradék tejjel elkevert 2 ek kristálycukrot rákanalazzuk a zsemlék tetejére.
  6. Pár percre még visszatoljuk sülni-pirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Száradásnak indult zsemlék, hűtőszekrényben ott felejtett (de még nem szavatosságát vesztett)  túró gyors hasznosításaként indult. Aztán kinőtte magát önálló desszertté vagy második fogássá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...