r
Nosalty Logó

Túrótorta Éva házias konyhájától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Túrótorta Éva házias konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

463
Kalória
14.9g
Fehérje
46.7g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
93.9g
Víz
138.6g
Koleszterin
540mg
Rost
31.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6139.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást, meleg vizet, cukort kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt fölhabosítjuk. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés tejszínnel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal jól összekeverjük. Majd a fölhabosított tejszínnel is lazán összedolgozzuk. Ízesítjük a citromaromával és a narancshéjjal ízlésünknek megfelelően.
  2. A tésztát két lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük a kedvenc tálcánkra, és a tésztalapunk felső felét beletesszük, ráöntjük a túrókrémet, és a másik lappal befedjük. Kb. 6-8 órát hűtőben hűtjük.
  3. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  4. A krémbe tehetünk gyümölcsöt is, pl. narancsdarabokat. Ilyenkor egy kevés krémet öntünk csak a formába, elegyengetjük, megszórjuk a gyümölcsdarabokkal, és a krém másik felét ráöntjük, és, mint a receptben le van írva, folytatjuk.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Käsesahne torta. Már egy régi receptem, 6 tojásos piskótából szoktam készíteni. Most egy másik tésztaalappal készítettem, ami szintén jól bevált, finom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!