r
Nosalty Logó

Túrós vaníliás császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lina0817
Túrós vaníliás császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 649 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 1296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.9 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 649 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.7 g
  • Cink
    264 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A császármorzsához

A tálaláshoz

Elkészítés

A császármorzsához

  1. A lisztet, a búzadarát, a fehérjeport összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a két tojássárgáját, a mazsolákat,a túrótés egy evőkanál olajat.
  3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és finoman hozzáadjuk a masszához.
  4. Pár percet állni hagyjuk.
  5. Egy teflonba kis olajat öntünk, és elkezdjük kavargatni a masszánkat.
  6. Viszonylag sokáig készül, mivel sűrű a tésztaés át kell sülnie. (Ha kezdene összeállni,és nehezen keverhető lesz, én egy kis tejet öntök hozzá, csak amennyit éppen felvesz.Ha a vége fele kezd kiszáradni, akkor igyekszem egyre kisebb és kisebb darabokra szedni, és amikor már a legkisebb darab is átsül, és elég morzsás, darabos, akkor kész.)Nem baj, ha megpirul kicsit.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6400
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lina0817 30 recept

Még soha nem csináltam császármorzsát, de elsőre ez nem is lett olyan rossz változat. Biztosan kipróbálom még más arányokkal és ízekkel is. A túró, a fehérjepor és a tej aránya miatt ez a tészta kicsit nehéz a hagyományos császármorzsáéhoz képest, ezért több idő kell neki. Mikor csináltam, majdnem a kukában landolt, de a tej és az idő megoldotta.:)

Hozzávalók

A császármorzsához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...