r
Nosalty Logó

Túrós tésztás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Madeira
Túrós tésztás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8605.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2735 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 2710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Egy sütőtálat kivajazunk, és beszórjuk a zsemlemorzsával, és beleöntjük a nyers tésztát.
  2. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal. Habverővel a legkönnyebb. Hozzáadjuk a túrót is. Egynemű masszává keverjük.
  3. Mehet bele a tejföl, a kefir, a citromhéj, a só, majd végül a tej.
  4. Beleszórjuk a sütőport és a mazsolát is.
  5. A kapott híg elegyet merőkanállal egyenletesen a tésztára adagoljuk. Sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6863
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós tésztás süti
Madeira 5 recept

A recept egy kedves ismerősömtől származik, aki kóstolót hozott belőle. Rögtön elkértem a receptet. Gyors, egyszerű és finom. Amíg fő a leves, ez is megsül a sütőben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...