r
Nosalty Logó

Túrós süti Limon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós süti Limon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztát kell először elkészíteni. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a túrót a cukorral elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat, a levét is belenyomjuk, és hozzáadjuk a vaníliát is. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk az egyik felét, tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a krémet, és a másik lapot is kinyújtva ráhelyezzük.
  4. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  5. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletesszük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16761
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszáj volt elhasználni a túrót, ezért egy új recept után kutattam. Gabicsek blogján találtam erre a hihetetlenül könnyű, puha túrós pitére, amit bármilyen kezdő háziasszony is megpróbálhat, olyan jó recept, hogy biztosan sikerül!

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...