r
Nosalty Logó

Túrós süti Limon konyhájából

NS
Túrós süti Limon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

396
Kalória
14.7g
Fehérje
42.4g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
63.7g
Víz
86.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztát kell először elkészíteni. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a túrót a cukorral elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat, a levét is belenyomjuk, és hozzáadjuk a vaníliát is. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk az egyik felét, tepsibe tesszük, elosztjuk rajta a krémet, és a másik lapot is kinyújtva ráhelyezzük.
  4. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  5. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletesszük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Muszáj volt elhasználni a túrót, ezért egy új recept után kutattam. Gabicsek blogján találtam erre a hihetetlenül könnyű, puha túrós pitére, amit bármilyen kezdő háziasszony is megpróbálhat, olyan jó recept, hogy biztosan sikerül!

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...