r
Nosalty Logó

Túrós sütemény Macaron konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós sütemény Macaron konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5945 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és jól összekeverjük őket.
  2. Egy 20x35 cm-es tepsit kivajazunk, és belekanalazzuk a sütőporos cukros keverék felét.
  3. Rámorzsoljuk a tehéntúrót, ráforgácsoljuk a margarint, citromhéjat, mazsolát. Egyenletesen megszórjuk vaníliás cukorral, majd a lisztes cukros keverék másik felével befedjük.
  4. 5 dl tejben 1 tojást elkeverünk, és a sütire öntjük, elosztjuk, hogy mindenhova jusson.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük. A teteje szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3925
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept gyorsan a családom egyik kedvence lett. Remélem másnak is beválik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...