r
Nosalty Logó

Túrós sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Túrós sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8067.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    2698 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3226 micro
Összesen 2789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sajttorta elkészítése:
  2. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és a cukorral kemény habot verünk.
  3. A tojások sárgáját a vajjal és a túróval jól elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a campingsajtot, sózzuk, majd kanalanként belekeverjük a keményítőt, a lisztet, és a sütőport.
  5. Végül könnyű kézzel a tojásfehérje habot is hozzákeverjük.
  6. Forró sütőben mérsékelt tűzön megsütjük.
  7. A krém elkészítése:
  8. A lágy vajat a citrom levével habosra keverjük.
  9. Hozzáadjuk a sót, a fokhagymát és a parajt. Jól elkeverjük.
  10. Végül a sajttortát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34861
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 08.

Ajánló

Krém nélkül is kiváló ez a sajttorta.   A parajt csak azért teszem a fokhagymás vajhoz, hogy színt adjon a krémnek. Türelmesebb háziasszony spenótporral is színezhet: tálcára vagy tepsire teregetve megszárítjuk a spenótleveleket, dörzsmozsárban összeporítjuk. Lezárt üvegben jó sokáig elálló, teljesen természetes ételszínezék. Színezhetünk vele tésztát is. Az a jó a spenótporban, hogy fűszer nélkül annyira semleges az íze, hogy nem viszi el jelentősen az ízhatást, viszont nagyon intenzíven fest!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós sajttorta
Harmathy Ildikó 313 recept

Minden formában próbálkozom fehérjét csempészni kamasz gyermekem szervezetébe. Ha olyasmit csinálok, amivel a haverokat kínálhatja, ő is szívesebben lakmározik belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...