r
Nosalty Logó

Túrós rétes kiscsillagtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós rétes kiscsillagtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.5 g
  • Cink
    542 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    418 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    250 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11258.8 g
  • Cink
    3253 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    2506 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    125 mg
  • Mangán
    101 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    313 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1501 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 4648 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ebből a mennyiségből négyrudat készítünk! Kettesével töltjük meg a lapokat!
  2. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és a tetejét vékonyan megkenjükétolajjal. Majd rátesszük a második lapot, és annak is megkenjük a tetejét.
  3. Ezután a lap felénk közelebb eső szélétőlkb. 5 cm-re megszórjuk egy csíkban zsemlemorzsával. A zsemlemorzsára tesszük a tölteléket.
  4. A töltelékhez a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat összekeverjük, majd a massza1/4-ét a zsemlemorzsára tesszük.
  5. A túró tetejére 3-4 helyre rakunkegy kis baracklekvárt.
  6. Konyharuha segítségével feltekerjük, és egy kivajazott gáztepsibehelyezzük. Ugyanígy töltjük meg a többit is!
  7. A tetejükre az 1 tojássárgáját és a tejfölt összekeverjük, majd rákenjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26148
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk szinte minden héten van rétes, mivel nagyapám egyenesen rajong érte! Nem szereti a citromhéjat, így azt nem teszek bele. Bár szerintem azzal még finomabb lenne. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...