r
Nosalty Logó

Túrós rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
Túrós rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A észtához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A észtához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 7063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A észtához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10545.8 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    2010 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    3238 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 7063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A észtához

A töltelékhez

A lekenéshez

Elkészítés

A észtához

  1. A tésztához valókat egy tálban összekeverjük, majd 15 percig pihentetjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük.
  3. Egy 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából lecsípünk egy darabot, ebből lesz majd a rács, a többit pedig akkorára nyújtjuk, hogy befedje a tepsi alját.
  4. Mielőtt a tésztára rátennénk a tölteléket, szórjunk néhány kanál búzadarát a tésztára, hogy felszívja a túró levét, ami sütés közben keletkezik.
  5. Ezután a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk, majd a maradék tésztából vékony rácsokat nyújtunk a tetejére.
  6. Végül a megmaradt tojássárgájákkal lekenjük a sütemény tetejét.
  7. 200 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 29964
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós rácsos
Kozák Brigitta 15 recept

Könnyű, gyors, finom. Kell ennél több? :)

Hozzávalók

A észtához

A töltelékhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...