r
Nosalty Logó

Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6378.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 3172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük az alap hozzávalóit, és kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük.
  2. Összekeverjük a túrót, az 1 db tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a vanília aromát, majd nokedliszaggatóval rászaggatjuk a sütőben lévő tésztára.
  3. Ezután a tetejére rakjuk a vanília aromával meglocsolt, és fahéjjal megszórt őszibarack cikkeket. Nem muszáj előző éjszaka betenni a hűtőbe, a sütemény elkészítése előtt ha megcsináljuk, szerintem akkor is ugyanolyan finom lesz. :)
  4. Végül ha már a sütin vannak a barackok, még egy kicsit megszórjuk fahéjjal, és mehet is a sütőbe. Aranybarnára sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2065
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szomorú igazság, hogy ez a sütemény azért készült el, mert a majdnem megrohadó 2 db őszibarackkal kellett kezdenem valamit. :) Első lépésként cikkekre vágtam az őszibarackot a sütés előtti este, beletettem egy zárható műanyag dobozba, leöntöttem vanília aromával és megszórtam fahéjjal, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...