Túrós pite vaníliás-fahéjas barackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
22g napraforgó olaj194 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
792
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
88g napraforgó olaj778 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
36g búzadara130 kcal
A tetejére
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3172
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
3.9g tojás5 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
6.3g napraforgó olaj55 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A töltelékhez
-
17.8g tehéntúró26 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
2.6g búzadara9 kcal
A tetejére
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
18.1g őszibarack7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
225
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1594.5 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
792
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 122.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6378.1 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1479 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 2203 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.2 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 499.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
3172
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
15 evőkanál finomliszt
-
11 ek cukor
-
11 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg cukor
-
3 evőkanál búzadara
A tetejére
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
-
2 közepes db őszibarack
-
3 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük az alap hozzávalóit, és kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük.
- Összekeverjük a túrót, az 1 db tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a vanília aromát, majd nokedliszaggatóval rászaggatjuk a sütőben lévő tésztára.
- Ezután a tetejére rakjuk a vanília aromával meglocsolt, és fahéjjal megszórt őszibarack cikkeket. Nem muszáj előző éjszaka betenni a hűtőbe, a sütemény elkészítése előtt ha megcsináljuk, szerintem akkor is ugyanolyan finom lesz. :)
- Végül ha már a sütin vannak a barackok, még egy kicsit megszórjuk fahéjjal, és mehet is a sütőbe. Aranybarnára sütjük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2065
- Feltöltés dátuma: 2013. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A szomorú igazság, hogy ez a sütemény azért készült el, mert a majdnem megrohadó 2 db őszibarackkal kellett kezdenem valamit. :) Első lépésként cikkekre vágtam az őszibarackot a sütés előtti este, beletettem egy zárható műanyag dobozba, leöntöttem vanília aromával és megszórtam fahéjjal, majd egy éjszakára a hűtőbe tettem.