r
Nosalty Logó

Túrós-mandulás gyümölcsrizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Túrós-mandulás gyümölcsrizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7115.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1819 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1089.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    775 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 4213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a tejjel, cukorral, vaníliaaromával, vajjal összekeverjük, és a rizst ebben puhára főzzük. Mire megfő, kellőképpen besűrűsödik. A vége felé kevergessük, hogy oda ne kozmáljon.
  2. Az áttört túrót összekeverjük a mandulaforgáccsal, cukorral és fahéjjal. Belekeverjük a rizst, és hagyjuk kihűlni.
  3. Addig a barackot felaprítjuk, és a levével együtt feltesszük főni. Amikor forr, pici vízben elkeverjük az 1 ek étkezési keményítőt simára, és ezzel besűrítjük a gyümölcsöt. A meggyel is ugyanígy teszünk.
  4. A kelyheket tetszés szerint rétegezzük /meggy, rizs, barack, rizs, meggy -de lehet fordítva is :)) Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17879
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Megjegyzés: Aki halmozni akarja az élvezeteket, az kis tejszínhabbal felturbózhatja. Mivel nekem nagy családom van, ezért nálunk kell ez a mennyiség, de egy 4 tagú család részére elég a fele. Egyszerűen mindenből csak a fele kell:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyon jól hűsít ez az édesség, ha jól behűtve esszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...