r
Nosalty Logó

Túrós lepény VKriszta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós lepény VKriszta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7943 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.6 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 4599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
  2. A túrót a porcukorral krémesre keverjük, beletesszük a narancshéjat, a tojások sárgáját, a lekvártés a tejfölt, valamint a búzadarát. Betesszük a hűtőbe.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszurkáljuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Pár perc után kivesszük, nem kell sokáig sütni, ne piruljon meg.
  5. Rákenjük a túrókrémet, és visszatesszük a sütőbe. A krémet tűpróbáig sütjük.
  6. Közbenfelverjük a tojások habját, amikor már majdnem kész, beleszórjuk a cukrot és a pár csepp citromlevet.
  7. A kész tojáshabot a megsült túrókrémre kanalazzuk (habzsákból is nyomhatjuk), és rácsorgatjuk a felmelegített baracklekvárt. Közben a sütőt visszavesszük 100-120 fokra, ezen a hőfokon szárítjuk a tojáshabot a sütire. Nem kell barnítani, de az is jól mutat, ha egy kicsit megkapja a tetejét. Amikor a hab már érintésre jó, kivesszük, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, meghinthetjük kevés vaníliás porcukorral.
  8. Kockákra vágva tálaljuk. Isteni finom, szép sütemény. :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6701
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Ajánló

Kisebb tepsiben, vagy a hozzávalók növelésével lehet magasabb eredményt elérni, de mi nem szeretjük a sok tojáshabot. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom édesanyjának névnapjára sütöttem meg először. Régebben említette, hogy nagyon szereti, ezért megleptük vele. Nagyon örült neki. :) Mindenkinek ízlett, hamar elfogyott! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...