Túrós lepény VKriszta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
19 kcal
A habhoz
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
28 kcal
Összesen
769
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
111 kcal
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
167 kcal
Összesen
4599
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
7.8g tejföl16 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
26.1g tehéntúró38 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
10.5g tejföl21 kcal
-
10.5g porcukor40 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
1.9g búzadara7 kcal
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
A habhoz
-
10.5g tojásfehérje5 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3.1g sárgabaracklekvár9 kcal
Összesen
240
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.8 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
769
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.1 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7943 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 2633 mg
-
Nátrium 1094 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 682.6 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 909.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 815 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 795 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1162 micro
Összesen
4599
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.2 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1.5 dl tejföl
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 dkg porcukor
-
1 csipet só
A krémhez
-
500 g tehéntúró
-
3 db tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
2 ek sárgabaracklekvár
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
3 ek porcukor
-
3 csepp citromlé
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összegyúrjuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
- A túrót a porcukorral krémesre keverjük, beletesszük a narancshéjat, a tojások sárgáját, a lekvártés a tejfölt, valamint a búzadarát. Betesszük a hűtőbe.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszurkáljuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- Pár perc után kivesszük, nem kell sokáig sütni, ne piruljon meg.
- Rákenjük a túrókrémet, és visszatesszük a sütőbe. A krémet tűpróbáig sütjük.
- Közbenfelverjük a tojások habját, amikor már majdnem kész, beleszórjuk a cukrot és a pár csepp citromlevet.
- A kész tojáshabot a megsült túrókrémre kanalazzuk (habzsákból is nyomhatjuk), és rácsorgatjuk a felmelegített baracklekvárt. Közben a sütőt visszavesszük 100-120 fokra, ezen a hőfokon szárítjuk a tojáshabot a sütire. Nem kell barnítani, de az is jól mutat, ha egy kicsit megkapja a tetejét. Amikor a hab már érintésre jó, kivesszük, és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, meghinthetjük kevés vaníliás porcukorral.
- Kockákra vágva tálaljuk. Isteni finom, szép sütemény. :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6705
- Feltöltés dátuma: 2012. február 06.
Ajánló
Kisebb tepsiben, vagy a hozzávalók növelésével lehet magasabb eredményt elérni, de mi nem szeretjük a sok tojáshabot. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A párom édesanyjának névnapjára sütöttem meg először. Régebben említette, hogy nagyon szereti, ezért megleptük vele. Nagyon örült neki. :) Mindenkinek ízlett, hamar elfogyott! :)