r
Nosalty Logó

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aventerra
Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 1841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 3680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5900.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    4745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11800.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    9489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Elkészítés

Túrós töltelékhez

  1. A túróba beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és hozzátesszük az apróra vágott kaprot, majd a feta sajtot, hogy kanalazható masszát kapjunk.

Kolbászos töltelékhez

  1. A kolbászt apróra vágjuk, megpirítjuk serpenyőben egy pici olajon.
  2. Egy bögre rizshez hozzáteszünk két bögre vizet, és picit megsózzuk, feltesszük főzni. Mikor már félig kész, tehát elfőtte a leve felét, akkor félretesszük, mert a sütőben még úgyis tovább fog főni.Ez jó lesz a töltelékhez, és ha marad, akkor köretnek is, mivel a túrós tekercsbe nem kerül.
  3. A kolbászhoz keverünk annyi rizst, amennyivel élvezhető állagot kapunk, de azért picivel több legyen a kolbász.

A káposztához

  1. A kis fej káposztát leveleire szedjük, kivágjuk a nagyobb, középső eret, majd egy fazékba felteszünk vizet forralni, és beletesszük a leveleket. Kb. 3-4 perc főzés után kivesszük. Ne főzzük nagyon meg, mert akkor túl puha lesz a göngyöléshez.
  2. A joghurtot elkeverjük a pirospaprika porral, ez kerül majd a tekercsek tetejére.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, előveszünk egy tepsit a sütéshez.
  4. Elkezdjük csinálni a kis tekercseket, hogy egy levélre kupacolunk a választott töltelékből, feltekerjük, majd beletesszük a tepsibe, és ezt folytatjuk, míg van töltelék.
  5. Ha maradt még levél, akkor ezt apróra vágva tegyük be a tepsibe melléjük. Eloszlatjuk a natúr joghurtot a tetejükön, még őrölhetünk rá borsot, pici sót, és megszórhatjuk vegetával is (a vegeta alatt azt a zöldségkeveréket értem, amiben pici só van, vagy sómentes és vegyes leveszöldségek vannak szárítva, nem a bolti, agyonsózott, ízfokozós valamit, amit évek óta nem használok), majd takarjuk le alufóliával. Fél óra sütés után levehetjük a fóliát, ekkor emelhetünk is a hőfokon, hogy pirosra süljön a tetejük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 909
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 07.

Ajánló

Természetesen, ezt lehet tejföllel is csinálni natúr joghurt helyett, de én nem szeretem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
Aventerra 21 recept

A hetekben olvastam egy túrós töltelékes kelkáposzta-receptet. Mire beszereztem a kelkáposztát és a túrót, addigra elfelejtettem, hol láttam a receptet. Így a neten nézelődtem, milyenek vannak. Gondoltam, nem lehet olyan nehéz, majd kikeverek egyet magamnak. Aztán eszembe jutott, mi lenne, ha lenne húsos is, de persze, darált hús nem volt itthon, mert a hétvégén megcsináltuk bolognainak. Aztán körbenéztem a hűtőben, és találtam egy szép szál "apa-féle" kolbászt, gondoltam, miért ne? Végül is, darált hús, nem?

Hozzávalók

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...