r
Nosalty Logó

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aventerra
Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 1841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 3680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5900.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    4745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11800.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    9489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3680 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Elkészítés

Túrós töltelékhez

  1. A túróba beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és hozzátesszük az apróra vágott kaprot, majd a feta sajtot, hogy kanalazható masszát kapjunk.

Kolbászos töltelékhez

  1. A kolbászt apróra vágjuk, megpirítjuk serpenyőben egy pici olajon.
  2. Egy bögre rizshez hozzáteszünk két bögre vizet, és picit megsózzuk, feltesszük főzni. Mikor már félig kész, tehát elfőtte a leve felét, akkor félretesszük, mert a sütőben még úgyis tovább fog főni.Ez jó lesz a töltelékhez, és ha marad, akkor köretnek is, mivel a túrós tekercsbe nem kerül.
  3. A kolbászhoz keverünk annyi rizst, amennyivel élvezhető állagot kapunk, de azért picivel több legyen a kolbász.

A káposztához

  1. A kis fej káposztát leveleire szedjük, kivágjuk a nagyobb, középső eret, majd egy fazékba felteszünk vizet forralni, és beletesszük a leveleket. Kb. 3-4 perc főzés után kivesszük. Ne főzzük nagyon meg, mert akkor túl puha lesz a göngyöléshez.
  2. A joghurtot elkeverjük a pirospaprika porral, ez kerül majd a tekercsek tetejére.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, előveszünk egy tepsit a sütéshez.
  4. Elkezdjük csinálni a kis tekercseket, hogy egy levélre kupacolunk a választott töltelékből, feltekerjük, majd beletesszük a tepsibe, és ezt folytatjuk, míg van töltelék.
  5. Ha maradt még levél, akkor ezt apróra vágva tegyük be a tepsibe melléjük. Eloszlatjuk a natúr joghurtot a tetejükön, még őrölhetünk rá borsot, pici sót, és megszórhatjuk vegetával is (a vegeta alatt azt a zöldségkeveréket értem, amiben pici só van, vagy sómentes és vegyes leveszöldségek vannak szárítva, nem a bolti, agyonsózott, ízfokozós valamit, amit évek óta nem használok), majd takarjuk le alufóliával. Fél óra sütés után levehetjük a fóliát, ekkor emelhetünk is a hőfokon, hogy pirosra süljön a tetejük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 905
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 07.

Ajánló

Természetesen, ezt lehet tejföllel is csinálni natúr joghurt helyett, de én nem szeretem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
Aventerra 21 recept

A hetekben olvastam egy túrós töltelékes kelkáposzta-receptet. Mire beszereztem a kelkáposztát és a túrót, addigra elfelejtettem, hol láttam a receptet. Így a neten nézelődtem, milyenek vannak. Gondoltam, nem lehet olyan nehéz, majd kikeverek egyet magamnak. Aztán eszembe jutott, mi lenne, ha lenne húsos is, de persze, darált hús nem volt itthon, mert a hétvégén megcsináltuk bolognainak. Aztán körbenéztem a hűtőben, és találtam egy szép szál "apa-féle" kolbászt, gondoltam, miért ne? Végül is, darált hús, nem?

Hozzávalók

Túrós töltelékhez

Kolbászos töltelékhez

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...