Túrós és kolbászos kelkáposzta-tekercsek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Aventerra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
Túrós töltelékhez
-
28g tojás35 kcal
-
125g sovány túró118 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kolbászos töltelékhez
-
250g kolbász1130 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0 kcal
Összesen
1841
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
Túrós töltelékhez
-
55g tojás69 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kolbászos töltelékhez
-
500g kolbász2260 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
0 kcal
Összesen
3680
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
Túrós töltelékhez
-
2.5g tojás3 kcal
-
11.5g sovány túró11 kcal
-
2.3g feta sajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kolbászos töltelékhez
-
22.9g kolbász104 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
4.6g rizs16 kcal
-
9.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A káposztához
-
22.9g kelkáposzta5 kcal
-
22.9g joghurt14 kcal
-
0 kcal
Összesen
169
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 130.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5900.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 4745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 540.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1213 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
1841
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 187.5 g
Zsír
-
Összesen 261.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11800.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1002 mg
-
Nátrium 9489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 625 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2427 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
3680
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Túrós töltelékhez
-
1 db tojás
-
250 g sovány túró
-
50 g feta sajt
-
só ízlés szerint
Kolbászos töltelékhez
A káposztához
-
1 kis fej kelkáposzta
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Túrós töltelékhez
- A túróba beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és hozzátesszük az apróra vágott kaprot, majd a feta sajtot, hogy kanalazható masszát kapjunk.
Kolbászos töltelékhez
- A kolbászt apróra vágjuk, megpirítjuk serpenyőben egy pici olajon.
- Egy bögre rizshez hozzáteszünk két bögre vizet, és picit megsózzuk, feltesszük főzni. Mikor már félig kész, tehát elfőtte a leve felét, akkor félretesszük, mert a sütőben még úgyis tovább fog főni.Ez jó lesz a töltelékhez, és ha marad, akkor köretnek is, mivel a túrós tekercsbe nem kerül.
- A kolbászhoz keverünk annyi rizst, amennyivel élvezhető állagot kapunk, de azért picivel több legyen a kolbász.
A káposztához
- A kis fej káposztát leveleire szedjük, kivágjuk a nagyobb, középső eret, majd egy fazékba felteszünk vizet forralni, és beletesszük a leveleket. Kb. 3-4 perc főzés után kivesszük. Ne főzzük nagyon meg, mert akkor túl puha lesz a göngyöléshez.
- A joghurtot elkeverjük a pirospaprika porral, ez kerül majd a tekercsek tetejére.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, előveszünk egy tepsit a sütéshez.
- Elkezdjük csinálni a kis tekercseket, hogy egy levélre kupacolunk a választott töltelékből, feltekerjük, majd beletesszük a tepsibe, és ezt folytatjuk, míg van töltelék.
- Ha maradt még levél, akkor ezt apróra vágva tegyük be a tepsibe melléjük. Eloszlatjuk a natúr joghurtot a tetejükön, még őrölhetünk rá borsot, pici sót, és megszórhatjuk vegetával is (a vegeta alatt azt a zöldségkeveréket értem, amiben pici só van, vagy sómentes és vegyes leveszöldségek vannak szárítva, nem a bolti, agyonsózott, ízfokozós valamit, amit évek óta nem használok), majd takarjuk le alufóliával. Fél óra sütés után levehetjük a fóliát, ekkor emelhetünk is a hőfokon, hogy pirosra süljön a tetejük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 905
- Feltöltés dátuma: 2016. november 07.
Ajánló
Természetesen, ezt lehet tejföllel is csinálni natúr joghurt helyett, de én nem szeretem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Aventerra
21 recept
A hetekben olvastam egy túrós töltelékes kelkáposzta-receptet. Mire beszereztem a kelkáposztát és a túrót, addigra elfelejtettem, hol láttam a receptet. Így a neten nézelődtem, milyenek vannak. Gondoltam, nem lehet olyan nehéz, majd kikeverek egyet magamnak. Aztán eszembe jutott, mi lenne, ha lenne húsos is, de persze, darált hús nem volt itthon, mert a hétvégén megcsináltuk bolognainak. Aztán körbenéztem a hűtőben, és találtam egy szép szál "apa-féle" kolbászt, gondoltam, miért ne? Végül is, darált hús, nem?