r
Nosalty Logó

Túrós kiflifelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrós kiflifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10088.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    3025 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, a 2 cs vaníliás cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. (A mazsolát előtte forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.)
  2. A tejet felforraljuk 1 ek kristálycukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 5 dkg vajjal.
  3. Közben a kifliket karikára vágjuk, és egy mélyebb tálba rakjuk, majd adagokban rámerjük a tejet és óvatosan rázogatjuk, hogy mindenhol egyformán felszívja.
  4. Egy tűzálló sütőformát vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk.
  5. A túrós krémet óvatosan a kiflikhez keverjük, majd a négy tojásfehérjét 1 ek cukorral és egy csipet sóval keményre verünk, és a túrós kiflikhez forgatjuk.
  6. Ezután a sütőformába öntjük, sütés 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc, tűpróba.
  7. A sütési idő vége felé felverjük a maradék 2 tojásfehérjét 2 kanál cukorral, és a felfújtra simítjuk, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab egy kis színt kap rajta.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 14369
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós kiflifelfújt
Katharosz 499 recept

Ezt a finom receptet a kolléganőmtől hallottam a minap, és úgy gondoltam, ezt ki kell próbálnom. Nálunk felkerült az étlapra, kiváló második fogás egy finom leves mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...