r
Nosalty Logó

Túrós-grízes-almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Túrós-grízes-almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 3500 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először egy kerek sütőformának az alját sütőpapírral kibéleljük, a lekapcsolható oldalát vékonyan kivajazzuk, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső állásba, mire összeállítjuk a süteményt, bemelegszik.
  2. Egy lábasban - amelyben majd minden kényelmesen elfér - feltesszük forrni a tejet, tejszínt, vajat, mazsolát, vaníliás cukrokat, a kristálycukor felét, a búzadarát - állandó kavargatás mellett, rövid ideig forraljuk, majd félretesszük.
  3. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a fehérjéket a csipet sóval, s a kristálycukor másik felével kemény habbá verjük.
  4. Először a tojásos túrót hozzáadjuk a grízes masszához, egyneművé kavarjuk az egészet, majd a felvert tojásfehérjét kavarjuk a masszához.
  5. Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
  6. A masszát beleöntjük a tortaformába, tetejét elegyengetjük, rászórjuk a tetejére az almadarabokat, végül a tetejét beszórjuk a barna cukorral.
  7. A bemelegített sütőbe tesszük, s szép pirosra sütjük.
  8. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, kihűlés után egy órácskára betehetjük a hűtőbe, hogy szebben lehessen szeletelni, de nem fontos. Lekapcsoljuk a forma oldalát, de előtte késsel körben fellazítjuk a süteményt a forma oldalától, majd felszeleteljük, s áttesszük ügyesen egy süteményes tálra, szépen körbe, ahogyan a képen is látható! (Ebből már hiányzik!:) ) Ha marad, lefedve hűtőben tároljuk. Porcukorral enyhén meghintve a tetejét, lehet tálalni. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 20857
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Ajánló

Készíthetünk hozzá - ha sok időnk van :) - savanykás öntetet, például citromöntetet, az illik hozzá! DE! Öntet, minden flanc nélkül is fergetegesen finom! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű, de finom süti...... nem volt sütés betervezve, de valami házi finomságra vágytunk...... minden flancos idegen kifejezés nélküli :D - ki nem állhatom, ha egy magyarul írt receptet telerak valaki hangzatos, idegen elnevezésekkel, amit a receptet olvasónak kell megfejteni -, egyszerű magyar túró :D épp volt itthon, más lett volna a sorsa, de azt elhagyhattuk..... minden más adott volt, így ezt a fincsiséget dobtam össze - amikor ez született...... ennyi...... aki kedvet érez, hogy elkészítse, tegye meg :)....... nagyon finom...... ami számunkra minden süteménynél, s más ételeknél fontos, ne legyen száraz...... nem száraz :)...... ja, és maradok az érthető, magyar kifejezéseknél a leírásban, hogy mindenki megértse, attól senki sem lesz több, hogy fitogtatja az idegen nyelvű kifejezéseket, aminek persze, van magyar megfelelője...... a másik, azért írom részletesen, egyszerű kifejezésekkel, hogy a kezdő háziasszonyok, illetve sütni-főzni vágyók is könnyedén megértsék.......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...