r
Nosalty Logó

Túrós-epres fonott koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-epres fonott koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 1789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3113.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl langyos tejbe teszünk egy kevés cukrot, és az élesztőt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszthez adjuk az 1 tojást, 1 kanál cukrot, 1 kanál vajat, csipet sót, fél élesztőt, a maradék tejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkák kinyújtjuk, 3 felé elvágjuk, befonjuk, majd kört alkotunk belőle.
  4. Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, bekenjük 1 tojássárgájával és olajjal a tetejét, hogy fényes legyen.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Teljesen kihűtjük, majd középen kettévágjuk. Az alsó részből teljesen kikaparjuk a belsejét.
  7. A túróhoz adjuk a maradék cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, a kikapart sütemény belsejét, és összekeverjük.
  8. Megtöltjük a süteményt a túróval, az apróra vágott epret rárakjuk, és visszarakjuk a tetejét.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 592
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

Tavaszra várva, és akár eperszezonra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár süteményből, akár ételből egy kis újragondolással, átvariálással teljesen új ételt hozhatunk létre. Nem kell mindig a hagyományosra törekedni. Ez a süti a túrós batyu újragondolásából jött létre. Mindjárt jobban fogyott itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...