r
Nosalty Logó

Túrós-diós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Túrós-diós pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Túrós töltelék

Tetejére

691
Kalória
13.2g
Fehérje
79.7g
Szénhidrátok
36.9g
Zsír
39.8g
Víz
140.2g
Koleszterin
3.6g
Rost
41g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Túrós töltelék

Tetejére

Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Túrós töltelék

Tetejére

Összesen 8286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Túrós töltelék

Tetejére

Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    442.3 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7733.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    3404 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    477.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 8286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk, szép sima tésztát kapunk. Ha netán ragadna, akkor kevés lisztet gyúrjunk hozzá.
  2. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe 2 ek kakaót dolgozzunk, ha kemény a tészta, 1-2 ek tejjel hígítsuk.
  3. Két lapot nyújtunk.
  4. A világosat egy kivajazott tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukorral összekevert diót.
  5. Erre simítjuk a túrótölteléket, majd a 2. kakaós lapot. Enyhén kézzel ráigazítjuk a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. (Nekem maradt csokimáz, ezt megolvasztva rásimítottam a tetejére, de enélkül is elkészíthető.)

Diós töltelék

  1. Kimérjük a diót, és elkeverjük a porcukorral.

Túrós töltelék

  1. A túróhoz adjuk a tojássárgákat, porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és a tojásfehérjének a felvert habját, összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26

A receptet a varecha.sk oldalon találtam. Nagyon megtetszett, és jó ideje terveztem, hogy megsütöm. Ma eljött az ideje. Még meleg volt, mikor szeleteltem, de nem bírtam tovább várni! Két receptet találtam ezen az oldalon, az egyik lekvárral volt megkenve, a másik nem. Nyugodtan el lehet hagyni a lekvárt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!