r
Nosalty Logó

Túrós bukta másképp Bettymamitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Túrós bukta másképp Bettymamitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646.6 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3532 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, amíg egykissé lágyabbkelt tésztát kapunk.
  2. Letakarva hagyjuk kb. 30-45 percet pihenni, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  3. Közben a töltelékhez kikeverjük a túrót a cukrokkal és a keményítővel.
  4. Ha megkelt atészta, egy lisztezettfelületen kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. Lisztbe mártott fánkszaggatóval karikákat szúrunk ki belőle. A karikák alsó felébe egy kiskanál túrótölteléket rakunk, majd félbehajtjuk, és az összehajtott széleket ujjunkkal összenyomkodjuk. Így egy félkör formát kapunk. Ha a két végét kissé lekanyarítjuk egy szép félhold forma lesz.
  5. A megtöltött tésztákat egy sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe tesszük úgy, hogy a következőt mindig egy kicsit az előző laposabb végére rakjuk.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra, amíg az bemelegszik, hagyjuk a buktákat pihenni.
  7. Végül a tetejüket lekenjük olvasztott vajjal, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük, amíg szép világosbarna lesz a teteje. Még forrón meghintjük a tetejétporcukorral.
  8. Nagyon finom hozzá a vaníliasodó...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14983
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós bukta másképp Bettymamitól
Bettymami 24 recept

Finom túrós bukta, kicsit másképp formázva...:)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...