r
Nosalty Logó

Túrós bukta Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Túrós bukta Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 4198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7118.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit (tepsiket) kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kanál cukorral.
  3. A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a búzadarát.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre (téglalapra) vágjuk.
  6. Minden egyes tésztára teszünk túrót, összehajtjuk, és a végeit benyomkodjuk.
  7. Belerakjuk az előkészített tepsibe (kis helyet hagyva egymás mellett), és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
  8. Megkenjük olvasztott margarinnal.
  9. Megsütjük.
  10. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16423
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, nem csak haladó háziasszonyoknak. Megéri próbálkozni, a végeredmény isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós bukta Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

A nagysikerű szilvalekváros bukta után gondoltam újítok egy kicsit. Túró mindig van itthon, és mindenki szereti a családban. A töltelékbe lehet tenni mazsolát is, én most kihagytam. Arra kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a tepsibe (én két kicsibe tettem a 18 darabot), hagyjunk helyet a bukták között, mert a második kelesztés alkalmával majd összeérnek. Ne aggódjunk, ha a bukta hajtogatása során nem a legformásabbra sikerülnek a sütik, mert szintén a második kelesztéskor majd szépen felveszik az igazi bukta formát. Sütéskor én azt tapasztaltam, hogy a 30 perc sütési időből érdemes 25 percet alulsütésen tölteni, és az utolsó öt percet alul-felül sütésre venni. Így kapja meg a bukta teteje a szép barna, de nem túl sötét színt. Természetesen ez sütő függő is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tepsi kenéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...